Portada|Cultura i Festes|Espais de Poesia
 
Versió per imprimir
Espais de Poesia
Alella s'omple de poemes amb el festival ESPAISDEPOESIA. Una iniciativa que va néixer l'any 2008 amb la voluntat de promoure i difondre la creació literària i convidar tothom a gaudir de la lectura poètica i de la poesia musicada.
La propera edició se celebrarà del 6 al 16 de maig de 2021.
Cartell EP

PROGRAMACIÓ 2020

Dissabte 19 setembre

La ceguesa dels miralls ·  Presentació

11 h Can Manyé

 Joan Adell, guanyador del 23è Premi de Poesia Alella a Maria Oleart, presentarà La ceguesa dels miralls. Descobrirem el recull de la mà de la poeta i jurat Laia Carbonell.

 I tot seguit...

Forats i Limítrofes · conversa i recital

13 h Can Manyé

Carla Fajardo ens parlarà de la seva experiència després de guanyar el Premi de Poesia Alella a Maria Oleart amb Forats. L'any passat el recull Limítrofes li va valdre el Premi de Poesia Martí Dot. Ens endinsarem en la seva trajectòria i veu poètica. L'acte comptarà amb la intervenció de Miquel Àngel Marín, clarinetista.

Diumenge 20 de setembre

12 h Bosquet d'Alella

Poetada - Recital

Laia Carbonell,  Anna Gas, Dolors Miquel i Montserrat Rodés: dues generacions de dones poetes que escriuen i diuen en català, acompanyades per la dansa de la Marta Mompart. Ens oferiran un recital al Bosquet d'Alella, un entorn de natura des d'on veurem el mar i la vinya. Les escoltarem mentre celebrem el dia. 

Activitat programada amb la Regidoria d'Equitat.

Dijous 1 d'octubre

Non si male nunc · Club de lectura

20 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Sònia Moll, Non si male nunc, enfila versos que parlen de finals i de començaments, de pors, vertígens i travessies pel desert. Un intent de retrobar camins i referents de la mà de la paraula poètica. Conduït per: Tònia Minguet.

Divendres 2 d'octubre

Kevin · Concert de Ferran Palau

21 h  Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Més turquesa, més groc, més mar, més cel, més llum, més misteri, més casa. Ferran Palau presenta Kevin (HiddenTrack Records, 2019), el seu quart treball en solitari. Pop que mira de reüll al soul més ‘easy-loving’, on el tu, el jo i cada punt de vista són porta oberta cap a possibles noves dimensions d'un micro univers.

Preu: Presencial: entre 12 i 9 € / Escenari virtual: 12 €

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Dissabte 3  d'octubre

Oliva a lo vi · Recital i itinerari

11.30 h Alta Alella Mirgin

Amb el poema Lo cep de Jacint Verdaguer que ens evoca i aboca a la Mediterrània i que diu: “Olivera que estàs prop de mi / ni tu faràs oli, ni jo faré vi”, veurem i beurem les vinyes d'Alta Alella. Ens hi transportaran unes cames que tenim emparaulades seguint un rastre d'èbries sonoritats. Diu: Anna Maluquer. Instruments de vi: Marc Egea.

Entrades exhaurides!

Divendres dia 16 d'octubre

Com ens n'alliberem de nosaltres? ·  Recital

19.30 h Can Manyé, espai d'art i creació

Fa anys que el poeta, dramaturg i traductor palestí de Síria exiliat a Barcelona Mohamad Bitari recopila els textos de sis poetes de Síria amb la voluntat de donar-los a conèixer: Raed Wahesh, Rasha Omran, Talal Bu Khadar, Abdul·lah Al-Hariri, Nisrín Akram Khouri i Wael Saadeddín, d'aquí neix el llibre Jo soc vosaltres, sis poetes de Síria (coedició de Godall Edicions, So de Pau i Pol·len Edicions, 2019). Bitari, acompanyat de Gerard Quintana, Sílvia Bel, Rosa Cadafalch, Biel Barnils i Sonia Moya i Oest de Franc, els reciten, interpreten i musiquen. Activitat programada amb la Comissió de Cooperació Internacional.

Diumenge 18 d'octubre

Pelat ·  Espectacle familiar

12 h Plaça de l'Ajuntament

Pelat és una proposta de Joan Català que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Revisió natural de les tècniques artesanals i els records propis. Un diàleg entre l'home i l'objecte que a partir del gest deixa espai a l'imaginari per compartir experiències i responsabilitats en un ritual efímer.

Dissabte 31 d'octubre 

Astre blau ·  Versopsicodèlia

20 h Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Pianos, trompetes, veus cantades i recitades, sintetitzadors i efectes com reclams d'ocells es fusionen en aquest projecte a duo de Versonautas: Ana Sanahuja i Roqui Albero. Astre Blau és el principi, és l'estel més jove de l'espai. Un text fet música, una cerimònia inventada que parla de l'origen a través de l'spokenword, l'experimentació sonora, la cançó parlada, l'electrònica, el jazz i la performance.

Preu: Presencial i Escenari virtual: gratuït amb reserva d'entrades 

Reserva d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Diumenge 8 de novembre 

El Maresme publica poesia · Segona trobada d'editorials comarcals, fira i presentacions

11 h Plaça de can Patatina

L'Associació de Relataires, Índex Edita, Quaderns de la Font del Cargol, Vibop Edicions i Voliana Edicions reunides per fer-nos descobrir de ben a prop els segells i la creació literària del Maresme. Presentacions de novetats per part dels autors i autores, signatura i venda de llibres.

Coordina: Albert Calls.

I tot seguit... Alella diu Mercè Giralt · Recital

12.30 h Plaça de can Patatina

Alellencs i alellenques llegeixen versos del recull Onades (Ajuntament d'Alella, 2011) com a homenatge a la poeta Mercè Giralt. Coordina: Pep Casas

Divendres 20 de novembre

L'últim camí de Walter Benjamin ·  Espectacle visual i sonor

21 h Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Un viatge a través de la música electrònica que s'acompanya de poemes en català, castellà i alemany, banda en directe i amb presència important d'efectes visuals. Homenatge de la cantant berlinesa Juliane Heinemann a l'escriptor i filòsof alemany Walter Benjamin, pensador d'origen jueu mort a Portbou fa 80 anys. 

Preu: Presencial: entre 12 i 9 € / Escenari virtual: 12 €

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Dimecres dia 2 de desembre

Poema a la durada de Peter Handke· Lectura poètica

19.30 h Can Manyé Espai d'art i creació

El premi Nobel 2018 ens convida a viure el temps d'una manera profunda, en una mena de comunió plena de sentit. Mitjançant una sèrie d'imatges, de records i de la intuïció, Peter Handke ens endinsa en aquesta ‘durada’ que no té res a veure amb un èxtasi fora del temps ni amb el temps que mesuren els rellotges. La seva traductora al català, la també poeta Marta Pera, llegirà aquest llarg poema, dels més bells que s'han escrit en els últims 40 anys. Comptarem amb la participació de Toni Clapés, editor de Cafè Central.

 

 Cartell 2020

Cartell EP definitiu

 

Veus al paisatge (Espais de Poesia 2008)

Espais de Poesia 2017

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Edicions anteriors

Veure àlbum de fotos de l'edició de 2011

 

Pujar al principi de la pàgina