Portada|Cultura i Festes|Beca de recerca hist˛rica d'Alella
 
Versiˇ per imprimir
Beca de recerca hist˛rica d'Alella

L'Ajuntament convoca des de l'any 2011 una beca de recerca hist˛rica d'Alella amb l'objectiu de fomentar i promoure la investigaciˇ sobre el municipi i el seu entorn en el camp de les ciŔncies socials, ambientals i humanes, prioritÓriament de la hist˛ria, l'arqueologia, la geografia o del patrimoni cultural i artÝstic.

Aprovades les bases de la 5a Beca de Recerca Local d'Alella

Foto antiga

L'Ajuntament ha convocat la cinquena ediciˇ de la Beca de Recerca Local d'Alella, una iniciativa que tÚ per objectiu de fomentar i promoure la investigaciˇ sobre el municipi i el seu entorn en el camp de les ciŔncies socials, ambientals i humanes. La beca, que es convoca cada dos anys i estÓ dotada amb 3.000€, pretÚn millorar el coneixement sobre el poble, incentivar-ne la divulgaciˇ i ampliar la historiografia local. Poden optar a la beca investigadors i investigadores que, de manera individual o colĚlectiva presentin una proposta de recerca, basant-se amb les bases de la convocat˛ria. 

Els projectes d'investigaciˇ han de ser inŔdits i han de tenir una relaciˇ directa amb Alella i el seu entorn. Per al projecte es prodran utilitzar materials ja elaborats en recerques prŔvies, si s'adeqŘen a les bases de la convocat˛ria, especificant l'entitat. Les persones interessades han de presentar una mem˛ria explicativa de la proposta que volen desenvolupar d'un mÝnim de cinc pÓgines.

Les propostes s'han de presentar al registre de l'Ajuntament mitjanšant instÓncia general del 12 al 26 d'abril de 2019. 

El veredicte es farÓ p˙blic durant el mes de juny de 2019 a la Biblioteca Ferrer i GuÓrdia. L'import de la beca es farÓ efectiu en dos lliuraments. 

Consulteu les bases de la convocat˛ria en aquest enllaš

Consulteu la convocat˛ria en aquest enllaš


Presentaciˇ del treball de la primera ediciˇ

El proper dilluns 29 d'abril, a les 20h, tindrÓ lloc a la Biblioteca Ferrer i GuÓrdia d'Alella la presentaciˇ de la publicaciˇ Els DesplÓ com a promotors d'art, el treball guanyador de la primera beca de recerca hist˛rica d'Alella. Acte anirÓ a cÓrrec de l'autor de l'obra, l'historiador Joaquim Graupera, i de la Dra Francesca Espa˝ol. 

Treballs guanyadors en edicions anteriors

1a Beca de Recerca Local d'Alella: Els DesplÓ com a promotors d'art, de Joaquim Graupera 

2a Beca de Recerca Local d'AlellaAlella, 1714. Una visiˇ social, polÝtica i econ˛mica a l'entorn de la Guerra de Successiˇ, de Jordi Albaladejo i └lex Asensio.

3a Beca de Recerca Local d'AlellaRepressiˇ a la rereguarda republicana: persecuciˇ i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936-desembre de 1938), de Ramon Anglada.

4a Beca de Recerca Local d'Alella: Poblament i territori a l'entorn de la Riera d'Alella en Ŕpoca romana (segles II a.C.-VI d.C.). Caracteritzaciˇ d'un espai rural de l'ager Baetulae romanorum, de JosÚ Javier Guidi. Sßnchez
Pujar al principi de la pÓgina