Portada|Cultura i Festes|Beca de recerca hist˛rica d'Alella
 
Versiˇ per imprimir
Beca de recerca hist˛rica d'Alella

L'Ajuntament convoca des de l'any 2011 una beca de recerca històrica d'Alella amb l'objectiu de fomentar i promoure la investigació sobre el municipi i el seu entorn en el camp de les ciències socials, ambientals i humanes, prioritàriament de la història, l'arqueologia, la geografia o del patrimoni cultural i artístic.

Aprovades les bases de la 5a Beca de Recerca Local d'Alella

Foto antiga

L'Ajuntament ha convocat la cinquena edició de la Beca de Recerca Local d'Alella, una iniciativa que té per objectiu de fomentar i promoure la investigació sobre el municipi i el seu entorn en el camp de les ciències socials, ambientals i humanes. La beca, que es convoca cada dos anys i està dotada amb 3.000€, pretén millorar el coneixement sobre el poble, incentivar-ne la divulgació i ampliar la historiografia local. Poden optar a la beca investigadors i investigadores que, de manera individual o col·lectiva presentin una proposta de recerca, basant-se amb les bases de la convocatòria. 

Els projectes d'investigació han de ser inèdits i han de tenir una relació directa amb Alella i el seu entorn. Per al projecte es prodran utilitzar materials ja elaborats en recerques prèvies, si s'adeqüen a les bases de la convocatòria, especificant l'entitat. Les persones interessades han de presentar una memòria explicativa de la proposta que volen desenvolupar d'un mínim de cinc pàgines.

Les propostes s'han de presentar al registre de l'Ajuntament mitjançant instància general del 12 al 26 d'abril de 2019. 

El veredicte es farà públic durant el mes de juny de 2019 a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. L'import de la beca es farà efectiu en dos lliuraments. 

Consulteu les bases de la convocatòria en aquest enllaç

Consulteu la convocatòria en aquest enllaç


Presentació del treball de la primera edició

El proper dilluns 29 d'abril, a les 20h, tindrà lloc a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella la presentació de la publicació Els Desplà com a promotors d'art, el treball guanyador de la primera beca de recerca històrica d'Alella. Acte anirà a càrrec de l'autor de l'obra, l'historiador Joaquim Graupera, i de la Dra Francesca Español. 

Treballs guanyadors en edicions anteriors

1a Beca de Recerca Local d'Alella: Els Desplà com a promotors d'art, de Joaquim Graupera 

2a Beca de Recerca Local d'AlellaAlella, 1714. Una visió social, política i econòmica a l'entorn de la Guerra de Successió, de Jordi Albaladejo i Àlex Asensio.

3a Beca de Recerca Local d'AlellaRepressió a la rereguarda republicana: persecució i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936-desembre de 1938), de Ramon Anglada.

4a Beca de Recerca Local d'Alella: Poblament i territori a l'entorn de la Riera d'Alella en època romana (segles II a.C.-VI d.C.). Caracterització d'un espai rural de l'ager Baetulae romanorum, de José Javier Guidi. Sánchez
Pujar al principi de la pÓgina