Portada|Cultura i Festes|Regidoria de Cultura|Can Manyé. Espai d'art i creació
Filtrar esdeveniments
Can Manyé. Espai d'art i creació
Telèfon
935408723
Localització
Horari

Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabte i diumenge d'11 a 14h.
Tancat de l'1 al 31 d'agost.

L'espai d'art i creació Can Manyé és la reconversió d'una antiga fàbrica tèxtil, al nucli històric d'Alella en equipament cultural públic dedicat a la creació, producció i difusió de l'art, la cultura i el pensament contemporani. Té per objectiu desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors professionals d'àmbit local, nacional i internacional, tant a nivell formal com conceptual i contribuir al desenvolupament i la difusió de la cultura al municipi. A Can Manyé es vol treballar per imbricar les propostes més experimentals i eclèctiques de cultura contemporània amb trets característics, entitats i col·lectius d'Alella i de la comarca del Maresme.

Dinàmic i actiu, Can Manyé ofereix una programació d'exposicions i activitats integrades i vinculades com tallers, visites guiades, cicles de conferències, intervencions al poble, cicles de projeccions, propostes específiques i treballs en procés, buscant en tot moment la participació i la complicitat dels alellencs i les alellenques.

Així mateix volem també donar especial atenció als artistes emergents vinculats a la comarca i al context social on es troba ubicat l'espai. Can Manyé ofereix també un programa de propostes, en forma de visites guiades, tallers, especialment adreçades a l'educació primària, secundària, batxillerats, escoles d'arts i ensenyament d'adults, que permetin una aproximació al món de l'art contemporani i  també promoure el pensament creatiu i contribuir al desenvolupament del pensament crític.

Des de Can Manyé s'impulsen també projectes literaris destinats a la difusió i la promoció de la llengua i literatura catalana, com ara el festival Espais de Poesia, els Premis Literaris "Alella a Maria Olear", de poesia, i "Alella a Guida Alzina", de relats, així com la Mostra Literària del Maresme.


can manyéCan Manyé

L'EDIFICI
L'espai d'art i creació Can Manyé disposa de tres espais diferents:

Espai central:
Acull exposicions, instal·lacions i, en general, les propostes artístiques. És una nau amb sostre entrebigat de ferro i llum natural. Diferents mòduls permeten distribuir l'espai de manera dinàmica i plantejaments expositius dinàmics

Espai audiovisuals:
Es tracta d'una sala de petites dimensions que complementa l'espai central. L'absència de llum natural fa la sala especialment idònia per a la projecció d'audiovisuals.

Espai altell:
Es tracta d'un espai polivalent, on s'hi poden dur a terme xerrades, conferències, però també instal·lacions, mostres,  relacionades o no,  amb l'activitat que s'esta desenvolupant a l'espai central.


Veure la Carta de Serveis de Can Manyé

Directora Can Manyé
Mercè Pomer
Personal de suport

Queralt Morros

DESTAQUEM
Can Manyé mostra del 16 d'abril al 16 de maig “Variacions sobre la gravetat del lloc”, un diàleg entre dos artistes i dos llenguatges: les fotografies d'Israel Ariño i les escultures de Clara Gassull.Llegir més
Exposició de Sylvie Bussières, del 15 de gener al 14 de març de 2021Llegir més
Can Manyé proposa començar l'any descobrint la bellesa i el misteri que s'amaga darrera de la natura salvatge que creix als marges dels camins, la botànica caòtica i espontània que rebutja l'ordre i creix imparable sense deixar-se domar. És la interessant proposta que, amb el títol “Males herbes”, presenta a Alella del 15 de gener al 14 de març l'artista canadenca Sylvie Bussières. Llegir més
Pujar al principi de la pàgina