Portada|Cultura i Festes|Correllengua 2023
 
Versió per imprimir
Correllengua 2023
Correllengua 2023

El Correllengua visitarà a Alella al novembre per promoure l’ús de la llengua i la cultura popular catalanes. L'Ajuntament se suma cada any aquesta iniciativa que promou des de fa 27 anys la CAL i que enguany està dedicada al llegat de Joan Brossa, el poeta avantguardista més important de la segona meitat del segle XX. El manifest
d'aquesta 27a edició és obra de l'actriu Carme Sansa.
A Alella les primeres propostes seran la xerrada “Joan Brossa i el compromís amb Catalunya” de la filòloga Glòria Bordons, i la presentació de la revista de poesia visual Barret de Fum, que es faran el 2 de novembre a la Sala Carquefou.

El 16 de novembre es farà la presentació del llibre de poemes de Fina Maymó Buidar la casa dels pares.

El 18 de novembre es farà el lliurament dels premis literaris de poesia Maria Oleart i el Guida Alzina de contes. Serà a les 19h a Can Lleonart, i estarà amanit amb el concert “Parlen les dones”, de Lia Sampai i Adrià Pagès. Enguany s'han presentat 45 obres al Maria Oleart i 93 al Guida Alzina.

programa CORRELLENGUA 2023

Dijous 2 de novembre a les 19 h.  Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella 

Xerrada. Joan Brossa i el compromís amb Catalunya, a càrrec de Glòria Bordons, filòloga catalana i especialista en l'obra de Joan Brossa

Joan Brossa és un escriptor català fins al moll de l'os. És difícil trobar un autor més radical pel que fa a les formes, més heterodox pel que fa a les idees i, en canvi, més lligat a la catalanitat i a la tradició. Al llarg de la seva poesia sempre trobem un gran arrelament a la terra catalana i una denúncia continuada tant de la prohibició de l'ús de la llengua catalana en els primers anys del franquisme com de l'augment del canvi lingüístic en els darrers anys.

LECTURA DEL MANIFEST, a càrrec de Carles Pérez, membre de la CAL

Tot seguit, a les 20 h.

Presentació de la revista visual de poesia Barret de Fum, amb Joan Puche, Pep Mita i Daniel Montes

Seguint la tradició, Barret de Fum continua innovant en una de les formes de llenguatge líric  bàsics per a entendre la poesia catalana del segle XX. La poesia Visual.

 

Dijous 16 de novembre  a les 18 h.  Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Propostes ludicolingüístiques, preparades per Òmnium

Vine a jugar amb les paraules com feia Joan Brossa, i participa en el concurs de jeroglífics, endevinalles i enigmes. Guanya un lot de llibres dels darrers Premis d’Òmnium Cultural.

Dijous 16 de novembre  a les 19.30h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

 Presentació del primer poemari Buidar la casa dels pares de Josefina Maymó, acompanyada del poeta Vicenç Llorca

“Buidar la casa dels pares el primer llibre formal de la poeta Josefina Maymó, és un recull de primera magnitud, un recull ben estructurat, on cada poema ocupa el lloc que li pertoca, on es combinen perfectament l'emoció i el pensament, on trobem un encaix indestriable entre fons i forma, un llibre lúcid, intel·ligent, subtil, de gran humanitat i d'impecable perfecció formal.”

Dissabte 18 de novembre a les 19h. Centre Cultural Can Lleonar

Lliurament dels Premis Literaris Alella 2023, XXVI Premi Alella a Maria Oleart i XXII Premi Alella a Guida Alzina, amb concert de Lia Sampai i Adrià Pagès.

Comptarem amb la proposta "Parlen les dones", un espectacle-recital on la cantautora Lia Sampai combina cançons pròpies amb poesies musicades fruit dels versos de Maria-Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda i altres dones referents de casa nostra. Un viatge íntim i proper menat per la veu ebrenca de Sampai i la guitarra d'Adrià Pagès.

Aforament limitat, entrada lliure fins a exhaurir places.

Activitat organitzada per l'Espai d'Art i Creació Can Manyé amb la col·laboració de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i el Centre Cultural Can Lleonart.

Pujar al principi de la pàgina