Notícies
Publicat el 18 de juny de 201518.06.2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Festival d'Estiu d'Alella incrementa l'oferta privada amb la incorporació del Festival Bouquet d'Alella

El Amics de les ArtsEls Amics de les Arts són el cap de cartell d'un programa que segueix sumant complicitats de promotors privats amb l'objectiu de diversificar l'oferta i obrir-se a altres escenaris i iniciatives culturals. Enguany s'incorpora al festival alellenc el Festival Bouquet d'Alella, una proposta que uneix vi, música i gastronomia promoguda pel celler Bouquet d'Alella, que s'afegeix a l'experiència iniciada l'any passat amb Saborasons del restaurant Els Garrofers. Les estades musicals de Músics en Residència i les actuacions de Judit Neddermann i de la soprano Sílvia Roqueta completen el programa de l'onzena edició del Festival d'Estiu. Les entrades es poden adquirir des del 20 de juny a l'Oficina de Turisme i per Internet des de www.festivalalella.org.

Després del pas de Manel i Antònia Font per l'escenari dels Jardins de Cal Marquès, a les edicions 2011 i 2012, aquest estiu aterra al Festival d'Estiuunaltre grup de referència dins del panorama musical català: Els Amics de les Arts. El grup català celebra el seu desè aniversari i presenta el quart disc de la seva discografia Només d'entrar hi ha un dinosaure que ja ha estat un èxit de vendes, l'11 de juliol als idíl·lics jardins del marquesat
Els Amics de les Arts encapçalen el cartell de l'onzena edició del Festival d'Estiu en el qual destaca la incorporació de nous promotors privats. A més del Saborasons, la proposta cultural de música i gastronomia que estrenava l'any passat el restaurant Els Garrofers, enguany s'afegeix al programa el Festival Bouquet d'Alella, un maridatge de vi, música i gastronomia en un espai privilegiat: la masia de Can Boquet. El Festival es tanca amb les actuacions dels Músics en Residència, el 23 i 25 de juliol.

Tret de sortida amb el Festival Bouquet d'Alella
El primer escenari del Festival serà la masia de Can Boquet. El Festival Bouquet d'Alella arrenca amb l'actuació de Gemma Humet, una de les grans promeses de la cançó més genuïnament catalana programada per al divendres 3 de juliol. L'endemà, 4 de juliol, en aquest mateix espai, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenach ens proposen un recorregut sonor per diferents paisatges de la Mediterrània: flamenc, cobla, folk i cançó melòdica.
El Festival Bouquet d'Alella es completa amb una activitat familiar: l'espectacle Núvols, a càrrec de La Petita Malumaluga. Serà el dissabte 4 de juliol a les 18h.
(Més informació http://www.bouquetdalella.com/festival/).

Sílvia Roqueta, Els Amics de les Arts i Judit Neddermann
A la segona setmana del Festival es concentren les actuacions programades directament per l'Ajuntament, en les que Can Lleonart s'estrena també com a escenari. El centre cultural acollirà el 10 de juliol l'espectacle Opera & Eròtica, una proposta de la soprano Sílvia Roqueta en la qual es posa de manifest la presència de la sensualitat i de la sexualitat a la música clàssica.
L'endemà, 11 de juliol, arriba el moment de l'actuació més esperada, la d'Els Amics de les Arts. Serà a l'escenari més emblemàtic del Festival: els Jardins del Cal Marquès.
La següent invitada és Judit Neddermann. La cantautora maresmenca presentarà el seu primer treball Tot el que he vist al parc de Can Sors, el dijous 16 de juliol.

Saborasons al restaurant Els Garrofers
El dies el 17, 18 i 19 de juliol agafa el relleu el cicle Saborasons del restaurant Els Garrofers, una proposta musical i gastronòmica, que es va estrenar l'any passat i que torna enguany sota el paraigües del Festival d'Estiu. L'activitat més saborosa i sonora del Saborasons és la segona edició d'El Banquet de les Paraules, un maridatge de poesia, música i gastronomia guiat per Els Versonautas, programat per al 18 de juliol. Saborasons inclou també dues propostes familiars: l'espectacle El Tresor del Pirata, de Marionetes Nòmades i un taller de cuina familiar amb La Tropa Sònica, formada per exalumnes de l'escola de la Concepció de Barcelona.

Comiat amb Músics en Residència
El Festival s'acomiada amb les estades musicals de Músics en Residència, un projecte iniciat l'any 2010 que s'ha convertit en un valor afegit i un element diferencial de l'oferta alellenca respecte a la resta de festivals estivals de música que se celebren arreu de Catalunya. Enguany s'ha convidat a 13 intèrprets, tres d'ells “júniors”: Helena Satué, Hellen Weiss i Jonathan Mesonero (violí); Lander Echevarria (viola); Ariadna Chmelik i Gabriel Schwabe (violoncel); Apòstol Kossev (contrabaix); María José Rielo (fagot); Pau Rodríguez (clarinet); José Vicente Castelló (trompa); Ivet Frontela i Talgat Kurmankulov (piano) i Cristina Segura (mezzosoprano).
Els músics estaran una setmana, del 19 al 25 de juliol, al municipi preparant els dos concerts que oferiran el 23 i 25 de juliol a l'Església d'Alella. El treball preparatori es fa en audicions obertes al públic, a Can Lleonart i a l'escola Ressò, perquè els assistents puguin seguir i viure el procés de creació i interpretació musical. Els músics també actuaran junts al concert Carta Blanca programat per al 24 de juliol, en el qual interpretaran partitures que no tenen cabuda als concerts del 23 i 25 de juliol. El projecte també incorpora una sessió infantil titulada Els petits luthiers. Es tracta d'una audició i un taller de construcció d'instruments per a infants de 6 a 12 anys que es farà a les antigues Escoles Fabra. (Més informació http://www.musicsenresidencia.org/)

Venda d'entrades
Les entrades es poden adquirir a partir del 20 de juny de forma anticipada a través d'Internet (www.festivalalella.org) i a l'Oficina de Turisme (Riera Fosca, 2). També es venen el mateix dia de concert, abans del començament de l'actuació. Un cop començat el concert no es permet l'entrada al recinte per no molestar les audicions.
El Festival ha renovat enguany la seva pàgina web (www.festivalalella.org) que recull la programació de cada edició i tota la informació relacionada amb aquest esdeveniment cultural i a través de la qual es poden adquirir les entrades. L'horari de l'Oficina de Turisme per a la compra d'entrades és el següent: dimecres, dijous i diumenge, de 10 a 14.30h; divendres i dissabte, de 10 a 14.30h i de 15.30 a 17.30h.

Gemma Humet Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach Sílvia Roqueta  Els Amics de les Arts Judit Neddermann Músic en Residència Els Versonautas

Programa del Festival

Llibret Festival

Llibret Festival

Fitxer: Llibret_FE_2015.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 7.42 MB

Cartell del Festival

Cartell



EL PROGRAMA D'ENGUANY

Divendres 3 de juliol (22h)
Gema Humet. Celler Bouquet d'Alella. Festival Bouquet d'Alella. Preu: 15-18 euros. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme i www.festivalella.org

Dissabte 4 de juliol (22h)
Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach. Celler Bouquet d'Alella. Festival Bouquet d'Alella. Preu: 15-18 euros. Preu: 15-18 euros. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme i www.festivalella.org

Divendres 10 de juliol (22h)
Sílvia Roqueta. Òpera & Eròtica. Can Lleonart. Preu: 15 euros. Preu: 15-18 euros. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme.

Dissabte 11 de juliol (22h)
Els Amics de les Arts. Jardins de Cal Marquès. Preu: 30-25-22 euros. Preu: 15-18 euros. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme i www.festivalella.org

Dijous 16 de juliol (22)
Judit Neddermann. Parc de Can Sors. Gratuït.

Dissabte 18 de juliol (19.30h)
Els Versonautes. El Banquet de les Paraules. Saborasons. Restaurant els Garrofers. 10-20 euros.  Preu: 15-18 euros. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme i www.festivalella.org

Dijous 23 de juliol (22)
Primer concert de Músics en Residència. Església d'Alella. 15 euros. Preu: 15-18 euros. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme i www.festivalella.org

Dissabte 25 de juliol (22)
Primer concert de Músics en Residència. Església d'Alella. 15 euros. Preu: 15-18 euros. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme i www.festivalella.org
Altres activitats del programa

Divendres 4 de juliol (18h)
La Petita Malumaluga. Núvols. Celler Bouquet d'Alella. Festival Bouquet d'Alella. Preu 6 euros. Preu: 15-18 euros. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme i www.festivalella.org

Divendres 17 de juliol (19.30h)
Marionetes Nòmades. El Tresor del Pirata. Restaurant Els Garrofers. Saborasons. Preu 5 euros. Venda d'entrades al restaurant Els Garrofers.

Diumenge 19 de juliol (18h)
Taller de cuina i La Tropa Sònica. Restaurant Els Garrofers. Saboarsons. Preu 5 euros. Venda d'entrades al restaurant Els Garrofers. 

Assajos oberts al públic a Can Lleonart i l'Escola Ressò: del 19 al 25 de juliol. Consulteu el currículum dels músics i el programa de les audicions a www.musicsenresidencia.com

Dilluns 20 de juliol (18.30h)
Els Petits luthiers. Audició i taller de construcció d'instruments, a càrrec de Músics en Residència i Mercè Trujillo. Antigues Escoles Fabra. Preu 3 euros. Venda d'entrada de l'Oficina de Turisme.

Divendres 24 de juliol (19h)
Concert Carta Blanca de Músics en Residència. Can Lleonart. Preu 5 euros. Venda d'entrades de l'Oficina de Turisme.

Més informació a www.festivalalella.org

Nota de premsa del Festival

Nota de premsa

Nota de premsa

Fitxer: Nota_de_premsa_Festival_d_Estiu_Alella_2015.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 1.47 MB

Pujar al principi de la pàgina