Exposicions temporals
Publicat el 17 de gener de 201817.01.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versiˇ per imprimir
"Al cau del conill", a Can ManyÚ
Del 19 de gener al 18 de febrer
 • Dates: 
  Del 19 de gener al 18 febrer
 • Horari: 
  dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h, dissabte i diumenge d'11 a 14h
 • Lloc: 
  Can ManyÚ espai d'art i creaciˇ
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Descripciˇ

  "Al cau del conill de Jo Milne"

  Del 19 de gener al 18 de febrer a Can ManyÚ

  Jo MilneFinalment, som autopercepciˇ, una autoinvenciˇ, tancada en miratges que sˇn petits miracles de l'autoreferŔncia.– Douglas Hofstader, I am a strangeloop, (2007, p.363)

  L'exposiciˇ Al cau del conill, Ús el resultat d'una sŔrie de trobades fortu´tes i accions “inconstructives”. El resultat d'una recerca que ha anat divagant pel camp de l'especulaciˇ de la fÝsica quÓntica i la poesia de Lucreci. Una deriva que ha perfilat inesperadament fils conductors entre la contemporane´tat i el mˇn clÓssic, all˛ antic oferint indicis de l'actualitat que vivim. I com si fos el gir que descriu Lucreci, que fa que els Ótoms en algun lloc i temps incert trobin la seva forma, aquestes divagacions m'han condu´t a la mÚs simple quotidianitat. 

  On som? Estem enganxats en una mena de bucle, envoltats per una realitat experimentada i, a la vegada, per m˙ltiples teories abstractes com la de la gravetat quÓntica de bucles (Loop Quantum Gravity). Una teoria tambÚ coneguda com la gravitat˛ria quÓntica de recurrŔncies que planteja com a escales molt petites (distÓncia de Planck) l'espai-temps estÓ format per una xarxa de bucles entreteixits en una espŔcie d'escuma. Que l'espai no Ús llis i continu sinˇ que consta de trossos indivisibles que constitueixen una espŔcie d'Ótoms d'espai-temps que formen una malla densa i incessant per˛ que, en condicions normals, no podem apreciar. Definim com espai-temps una xarxa d'enllašos abstractes que connecta aquests volums d'espai, com si fossin els nodes enllašats d'un grÓfic. La teoria descriu un teixit de llacunes, de connexions i relacions. 

  Encara en fase d'especulaciˇ, la Loop Quantum Gravity proposa una nova manera de mirar el mˇn i fa palesa la necessitat de configurar noves formulacions i visualitzacions de l'univers que ens envolta. Un planteig que en aquest cas estÓ fixat en fˇrmules i seqŘŔncies matemÓtiques i al qual jo nomÚs hi arribo a travÚs de la seva traducciˇ en paraules i descripcions metaf˛riques. Descripcions que actuen com a filtres transformadors, que deixen entreveure panorames inesperats on, alhora, apareixen ressonÓncies de mons antics. D'aquÝ sorgeix aquesta exposiciˇ, de trobades fortu´tes que fan salts significatius entre el camp de l'especulaciˇ de la ciŔncia quÓntica i els vincles que es poden trašar a l'univers descrit per Lucreci en De Rerum Natura. Un poema que ens arriba grÓcies a la seva posterior transcripciˇ i que parla d'un univers infinit on la matŔria Ús provocada per la min˙scula traject˛ria dels primers comenšaments sense una direcciˇ de lloc i moment determinats. 

  D'alguna manera, la col•lisiˇ entre aquests dos mons ha portat a llur traducciˇ o interpretaciˇ en una sŔrie de propostes pict˛riques a partir d'un element humil sorgit de les deixalles que ens envolten, en les que aplico un procÚs similar de transformaciˇ. Una estructura ambigua, rescatada de l'abandonament que per la seva simple i recurrent forma em ressona com una constel•laciˇ d'aquestes cosmologies antigues i actuals. AquÝ s'han transformat en noves interpretacions que fan parlar de la nostra efÝmera existŔncia i la persistŔncia inquieta de comprendre el mˇn que ens envolta. 

  Inauguraciˇ 19 de gener a les 20h

  Visita comentada 10 de febrer a les 12h

Pujar al principi de la pÓgina