Exposicions temporals
Publicat el 4 de maig de 201704.05.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"A escena. Personatges brossians", de Glòria Bordons i Judith Barnés
Del 5 al 28 de maig a Can Manyé
 • Dates: 
  Del 5 al 28 de maig de 2017
 • Horari: 
  dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h, dissabte i diumenge d'11 a 14h
 • Lloc: 
  Can Manyé espai d'art i creació
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Descripció

  Amb més de 30 peces de Joan Brossa, l'exposició "A escena. Personatges brossians" és una mostra concebuda per Glòria Bordons i Judith Barnés dedicada a la tranversalitat teatral a l'obra de Joan Brossa. Poemes visuals, objectes, cartells i poemes escrits estan poblats de personatges, no només treatrals com ara els qe vénen de la commedia dell'arte, sinó també populars, treballadors, anònims o indicadors d'un caràcter, un defecte, etc.

  La mostra es construeix a partir de la relació analògica entre la lletra, la il·lustració base del collage o l'objecte amb un tipus determinat de personatge. L'espectador és aconduït, d'una forma molt didàctica, per un laberint de comparacions, metàfores, ironies, etc. En definitiva, diàlegs que li permeten donar resposta a les injustícies socials, despertar algunes emocions o reflexionar sobre el món en què vivim.

  L'exposició forma part d'un conjunt de propostes artístiques, agrupades sota el paraigües d’Epicentre Brossa, i organitzades per una desena d'institucional culturals catalanes (TNC, MACBA, La Seca Espai Brossa, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró, la Fundació Vila Casas, la Filmoteca de Catalunya, l'Ateneu Barcelonès, l'ICUB, l'ITTeatre i l'ESMUC).

  L'Epicentre Brossa suposa el tret de sortida dels esdeveniments que anticiparan l'Any Brossa amb motiu de la celebració del centenari del naixement del poeta.

  Inauguració: Divendres 5 de maig a les 20.30h

  Visita comentada: Dimecres 24 de maig a les 19.30h a càrrec de Glòria Bordons, comissària de l'exposició i vicepresidenta d'estudis de la Fundació Joan Brossa. 

  Exposició Brossa

Pujar al principi de la pàgina