Exposicions temporals
Publicat el 9 de marš de 201709.03.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versiˇ per imprimir
"J'accepte la grande aventure d'ŕtre moi"
Exposiciˇ d'homenatge a Simone de Beauvoir, a Can ManyÚ del 8 de marš al 2 d'abril
 • Dates: 
  Del 8 de marš al 2 d'abril de 2017
 • Horari: 
  dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h, dissabte i diumenge d'11 a 14h
 • Lloc: 
  Can ManyÚ espai d'art i creaciˇ
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Descripciˇ

  Simone de BeauvoirAmb obres d'EugŔnia Balcells, Berta Canela, Marta Chinchilla, Mari ChordÓ, Marta Darder, Ma´s, └ngels RibÚ, Soledad Sevilla, EulÓlia Valldosera i Ester Xargay. A cura de Ma´s Jorba i Marta Darder.

  Les obres exposades s'articulen al voltant de la frase “J'accepte la grande aventure d'ŕtre moi” del Cahiers de jeunesse de Simone de Beauvoir (1926; publicat per Gallimard l'any 2008). Cada artista exposa un treball representatiu del seu univers individual. Aquest denominador com˙ incrementa la visibilitat que cada obra tÚ per ella mateixa i afavoreix la comunicaciˇ i el diÓleg entre unes i altres. La suma de diferents maneres de fer potencia la visiˇ de conjunt i fa crÚixer la convivŔncia entre identitats diverses on cada artista mostra com s'enfronta a la gran aventura de ser ella mateixa. En aquesta itinerÓncia a Can ManyÚ s'hi afegeix Berta Canela com artista de la localitat, que ha dut a terme una obra especialment per a l'exposiciˇ.

  Aquesta exposiciˇ a Alella Ús el fruit i continuaciˇ de la primera exposiciˇ duta a terme a l'Institut Franšaise de Barcelona dins de les activitats de l'Homenatge a Simone de Beauvoir, celebrades amb motiu del 30Ŕ aniversari de la seva mort, i organitzada per l'Observatori Cultural de GŔnere amb la colĚlaboraciˇ de l'Institut FrancŔs de Barcelona i del Grup de Recerca Consolidat Creaciˇ i Pensament de les Dones, 2014 SGR 44 (Centre Dona i Literatura, Seminari Filosofia i GŔnere).

  Inauguraciˇ el 8 de marš de 2017 a les 20h a Can ManyÚ.


  Dimecres 15 de marš de 2017 a les 19.30h a Can ManyÚ

  Taula rodona. "Amb ulls de dona". El paper de les dones en l'art. Amb la participaciˇ de Pilar Bonet, professora d'art i disseny contemporani i crÝtica d'art, Mari └ngels CabrÚ, escriptora i directora de l'Observatori Cultural de GŔnere, Marta Darder, poeta visual i artivista i Vict˛ria Pujadas, artista. Oberta a tothom. 

Pujar al principi de la pÓgina