Exposicions temporals
Publicat el 9 de març de 201709.03.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"J'accepte la grande aventure d'être moi"
Exposició d'homenatge a Simone de Beauvoir, a Can Manyé del 8 de març al 2 d'abril
 • Dates: 
  Del 8 de març al 2 d'abril de 2017
 • Horari: 
  dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h, dissabte i diumenge d'11 a 14h
 • Lloc: 
  Can Manyé espai d'art i creació
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Descripció

  Simone de BeauvoirAmb obres d'Eugènia Balcells, Berta Canela, Marta Chinchilla, Mari Chordà, Marta Darder, Maïs, Àngels Ribé, Soledad Sevilla, Eulàlia Valldosera i Ester Xargay. A cura de Maïs Jorba i Marta Darder.

  Les obres exposades s'articulen al voltant de la frase “J'accepte la grande aventure d’être moi” del Cahiers de jeunesse de Simone de Beauvoir (1926; publicat per Gallimard l'any 2008). Cada artista exposa un treball representatiu del seu univers individual. Aquest denominador comú incrementa la visibilitat que cada obra té per ella mateixa i afavoreix la comunicació i el diàleg entre unes i altres. La suma de diferents maneres de fer potencia la visió de conjunt i fa créixer la convivència entre identitats diverses on cada artista mostra com s'enfronta a la gran aventura de ser ella mateixa. En aquesta itinerància a Can Manyé s'hi afegeix Berta Canela com artista de la localitat, que ha dut a terme una obra especialment per a l'exposició.

  Aquesta exposició a Alella és el fruit i continuació de la primera exposició duta a terme a l'Institut Française de Barcelona dins de les activitats de l'Homenatge a Simone de Beauvoir, celebrades amb motiu del 30è aniversari de la seva mort, i organitzada per l'Observatori Cultural de Gènere amb la col·laboració de l'Institut Francès de Barcelona i del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones, 2014 SGR 44 (Centre Dona i Literatura, Seminari Filosofia i Gènere).

  Inauguració el 8 de març de 2017 a les 20h a Can Manyé.


  Dimecres 15 de març de 2017 a les 19.30h a Can Manyé

  Taula rodona. "Amb ulls de dona". El paper de les dones en l'art. Amb la participació de Pilar Bonet, professora d'art i disseny contemporani i crítica d'art, Mari Àngels Cabré, escriptora i directora de l'Observatori Cultural de Gènere, Marta Darder, poeta visual i artivista i Victòria Pujadas, artista. Oberta a tothom. 

Pujar al principi de la pàgina