Exposicions temporals
Publicat el 17 de gener de 201717.01.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versiˇ per imprimir
"L'ombra del paisatge", fotografies de Manel Esclusa
Del 20 de gener al 12 de febrer a Can ManyÚ
 • Dates: 
  Del 20 de gener al 12 de febrer
 • Horari: 
  dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h, dissabte i diumenge d'11 a 14h
 • Lloc: 
  Can ManyÚ espai d'art i creaciˇ
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Descripciˇ

  L'ombra del paisatgeManel Esclusa, nascut a Vic l'any 1952, Ús un reconegut fot˛graf i professor de l'Escola de Disseny EINA de Barcelona. DesprÚs d'exposar en l'Ómbit nacional i internacional, des de la Galeria Carles TachÚ fins a la Biennale Internationale de Niša, presenta a l'Espai d'Art i Creaciˇ de Can ManyÚ la sŔrie "L'ombra del paisatge".

  Del 20 de gener al 12 de febrer, Esclusa ens acosta a la naturalesa des d'una visiˇ Ýntima inconfusible: anÝmiques i metaf˛riques, les ombres copsades parlen de la fugacitat de la seva pr˛pia existŔncia. Un univers iconogrÓfic iniciat l'any 2006, autoreflexiu i mÝstic on, segons el crÝtic Alejandro Castellote, es fa tribut a l'afirmaciˇ de  l'inventor del calotip William Henry Fox Talbot a The Pencil of Nature: “la naturalesa es dibuixa a ella mateixa”. 

  Les imatges s'entrellacen amb el silenci dins d'instants efÝmers, un imaginari de suggeridors matisos onÝrics i poŔtics que ilĚlustra la relaciˇ de l'autor amb la saviesa de la natura. L'ombra, instrument visual captivador que grÓcies a Esclusa Ús rescatat de l'oblit i esdevÚ perenne, es presenta sobre fons blanc en un joc entre all˛ que Ús visible i all˛ que ens Ús ocult. Siluetes que, com petges dels elements paisatgÝstics, descobreixen un nou mˇn de peculiars llenguatges en un homenatge al mateix art fotogrÓfic.    

  Diumenge 12 de febrer a les 12hVisita comentada a l'exposiciˇ a cÓrrec de l'autor, Manel Esclusa. 

Pujar al principi de la pÓgina