Exposicions temporals
Publicat el 17 de gener de 201717.01.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"L'ombra del paisatge", fotografies de Manel Esclusa
Del 20 de gener al 12 de febrer a Can Manyé
 • Dates: 
  Del 20 de gener al 12 de febrer
 • Horari: 
  dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h, dissabte i diumenge d'11 a 14h
 • Lloc: 
  Can Manyé espai d'art i creació
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Descripció

  L'ombra del paisatgeManel Esclusa, nascut a Vic l'any 1952, és un reconegut fotògraf i professor de l'Escola de Disseny EINA de Barcelona. Després d'exposar en l'àmbit nacional i internacional, des de la Galeria Carles Taché fins a la Biennale Internationale de Niça, presenta a l'Espai d'Art i Creació de Can Manyé la sèrie "L'ombra del paisatge".

  Del 20 de gener al 12 de febrer, Esclusa ens acosta a la naturalesa des d'una visió íntima inconfusible: anímiques i metafòriques, les ombres copsades parlen de la fugacitat de la seva pròpia existència. Un univers iconogràfic iniciat l'any 2006, autoreflexiu i místic on, segons el crític Alejandro Castellote, es fa tribut a l'afirmació de  l'inventor del calotip William Henry Fox Talbot a The Pencil of Nature: “la naturalesa es dibuixa a ella mateixa”. 

  Les imatges s'entrellacen amb el silenci dins d'instants efímers, un imaginari de suggeridors matisos onírics i poètics que il·lustra la relació de l'autor amb la saviesa de la natura. L'ombra, instrument visual captivador que gràcies a Esclusa és rescatat de l'oblit i esdevé perenne, es presenta sobre fons blanc en un joc entre allò que és visible i allò que ens és ocult. Siluetes que, com petges dels elements paisatgístics, descobreixen un nou món de peculiars llenguatges en un homenatge al mateix art fotogràfic.    

  Diumenge 12 de febrer a les 12hVisita comentada a l'exposició a càrrec de l'autor, Manel Esclusa. 

Pujar al principi de la pàgina