Exposicions temporals
Publicat el 30 de març de 201530.03.2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"Pedra, sal, mar", fotografies de Guillem Vidal
A Can Manyé del 9 al 26 d'abril
 • Dates: 
  Del 9 al 26 d'abril
 • Horari: 
  Dimecres, dijous i divendres, de 17.30 a 20.30h. Dissabtes i diumenges de 10 a 14h.
 • Lloc: 
  Can Manyé, espai d'art i creació
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Descripció

  Pedra, sal, marCan Manyé acull del 9 al 26 d'abril l'exposició "Pedra, sal, mar", del fotògraf Guillem Vidal. El projecte pretén reflectir, a través del llenguatge fotogràfic, la relació entre l'home i la natura mostrant les modificacions que aquest fa en el medi per satisfer les seves necessitats. També mostra com la natura, desdibuixa aquestes accions amb la complicitat del pas del temps. Amb la seva proposta, Vidal es planteja aquestes qüestions en tres espais geogràfics diferents i que corresponen a funcionalitats diverses: pedreres a Menorca (pedra), salines a Malta (sal) i l'escullera del Port de Barcelona (mar). Tres espais que, malgrat les seves diferències, comparteixen l'aridesa de la terra, l'omnipresència de la pedra i el marès, el mateix mar i el vent. Tres espais que tot i ser molt diversos i allunyats formen part d'un espai cultural comú: són tres manifestacions de la Mediterrània.

  Les imatges que conformen aquest projecte són una exploració d'aquests espais que van des d'una visió general a la visió de detall, com un zoom en què es perd la percepció de l'escala, com un viatge que ens apropa a la immensitat dels detalls, a nous mons, noves dimensions.

  "Pedra, sal, mar" explora aquests espais transformats per l'home, sense cap altra intenció que la funcional, que han esdevingut una nova realitat: una realitat màgica, un paisatge poètic, espais per deixar volar la imaginació.

  No són imatges purament descriptives d'aquests espais, comporten una aproximació prèvia i una lectura. Estan plenes de referents, al·lusions i homenatges a la nostra cultura visual.

  Inauguració: Dijous 9 d'abril a les 20h

  Visita guiada: Diumenge 26 d'abril a les 12h


Pujar al principi de la pàgina