Exposicions temporals
Publicat el 23 d'octubre de 201423.10.2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702-1714)"
A Can Manyé, del 23 d'octubre al 7 de novembre
 • Dates: 
  Del 23 d'octubre al 7 de novembre
 • Horari: 
  Dimecres, dijous i divendres, de 17.30 a 20.30h. Dissabtes i diumenges de 10 a 14h.
 • Lloc: 
  Can Manyé, espai d'art i creació
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Preu: 
  Gratuït
 • Descripció

  El Tricentenari arriba a Can ManyéEditar document 4715

  El centre d'art i pensament acull l'exposició “El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702-1714)”, del 23 d'octubre al 7 de novembre.

  Exposició TricentenariEl centre d'art i pensament Can Manyé acull del 23 d'octubre al 7 de novembre l'exposició itinerant “El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702-1714)”.
  És un dels acte programats per commemorar el Tricentenari a Alella. El treball parteix d'una proposta de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura, en considerar que era la manera de facilitar una major difusió de la història de la Guerra de Successió en aquesta comarca, i de l'interès dels ajuntaments per commemorar el Tricentenari. L'exposició recull un seguit documents de diferents municipis del  Maresme de l'època de la Guerra de Successió. La proposta, va començar a fer camí el 9 de juny a Calella i té previst recórrer fins a final d'any 23 municipis maresmencs. L'exposició permet donar a conèixer documentació fins ara inèdita sobre la Guerra de Successió que s'ha pogut recuperar a partir d'un treball col·lectiu en l´àmbit comarcal en el qual han intervingut arxivers, conservadors de museus, tècnics municipals i estudiosos locals.
  L'exposició està organitzada pel Consell Comarcal del Maresme amb el suport de la Diputació i la Generalitat.

  La inauguració de l'exposició s'inclou dins dels actes del Correllengua 2014 i anirà precededida de la lectura del manifest, a càrrec d'Anna Rosat, i de la composició poètic i  musical "Tres voltes rebel", de Jaume Calatayud i Vicente Monera en homenatge a Maria Mercè Marçal: una passejada per la vida i el pensament de l'escriptora mitjançant els seus poemes musicats i recitats.

Pujar al principi de la pàgina