Exposicions temporals
Publicat el 7 d'octubre de 201007.10.2010
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"Sonocromatisme. L'art d'escoltar colors i pintar sons". Una exposició de Neil Harbisson.
Del 7 al 24 d'octubre de 2010
 • Dates: 
  Del 7 al 24 d'octubre
 • Lloc: 
  Can Manyé, espai d'art i creació
 • Organitza: 
  Ajuntament
 • Preu: 
  Gratuït
 • Descripció

  Sonocromatisme expoL'espai d'art i creació Can Manyé acull del 7 al 24 d'octubre una singular proposta que reflecteix la realitat sonocromàtica en què viu Neil Harbisson. L'artista té acromatòpsia, una condició visual hereditària que només li permet veure el món en blanc i negre. Per tal de suplir aquesta absència visual, Harbisson duu sempre instal·lat un ull electrònic que capta freqüències dels colors i les converteix en freqüències audibles.
  L'exposició Sonocromatisme, l'art d'escoltar colors i pintar sons ens mostra la realitat sonocromàtica de Harbisson i la relació entre colors i sons que estableix l'artista. L'exposició recull una quinzena de retrats sonors i nou quadres cromàtics, realitzats en base al seu propi sistema neurològic o cibernètic, a partir d'un treball de translació del sistema musical al sistema cerebral.
  La mostra inclou banderes d'himnes (els colors de les melodies traslladats a la bandera) i la col·lecció d'ulls electrònics que Harbisson s'ha instal·lat al cap des de 2004. També podrem veure diferents obres sonocromàtiques: des dels seus primers quadres de color fins a projectes més experimentals com el de crear plats culinaris melòdics mitjançant el so dels colors del menjar o escultures d'objectes quotidians pintats del color que realment són.
  Sonocromatisme, l'art d'escoltar colors i pintar sons, de l'artista Neil Harbisson.
  Horari: Dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h. Dissabte i diumenge, d'11 a 14h.
  Inauguració: Dijous dia 7 d'octubre a les 20 h.
  Visites comentades per l'artista i un passeig per buscar el color d'Alella: Dissabte 9 d'octubre i diumenge 24 d'octubre a les 12h
  Taller familiar: Diumenge 17 d'octubre a les 12h. Cal inscriure-s'hi al 93 540 87 23 o pomersm@alella.cat

   

Pujar al principi de la pàgina