Exposicions temporals
Publicat el 6 de setembre de 201806.09.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"Vinyes revelades. El vi com a agent fotogràfic"
A Can Manyé, del 7 de setembre al 14 d'octubre
 • Dates: 
  Del 7 de setembre al 14 d'octubre
 • Horari: 
  Dissabte 8 i diumenge 9 de setembre, d'11 a 14h i de 17 a 20h. A partir del 12 de setembre: dimecres, dijous i divendres de 17.30h a 20h i dissabtes i diumenges d'11 a 14h.
 • Lloc: 
  Can Manyé espai d'art i creació
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Preu: 
  Gratuït
 • Descripció

  Vinyes revelades


  "Vinyes revelades"

  El vi com a agent fotogràfic

  Una recerca de Blanca Viñas, Marta Dahó i Roma Yñán, dins del projecte terra-lab (www.terra.lab.cat)

  Del 7 de setembre al 14 d'octubre a Can Manyé, Espai d'Art i Creació.

  Partint d'un dels aspectes geogràfics més rellevants d'Alella, el projecte vol continuar algunes de les línies de treball engegades al voltant d'un espai específic d'Alella: el que conformen les seves vinyes. Aquests cultius han marcat la idiosincràsia territorial d'Alella i el projecte planteja una reflexió visual entorn del seu imaginari paisatgístic tan característic. Si els espais han tingut una codificació estètica força estable dins de l'imaginari paisatgístic, el projecte de terra-lab es proposa desenvolupar-hi una mena de laboratori on treballar amb aquest material tant físic com immaterial.

  El títol juga irònicament amb l'ambivalència del terme 'revelar' fent al·lusió tant al sentit artístic en termes d'originalitat, com a l'agent revelador del vocabulari fotogràfic analògic que permetia fixar una imatge. Al laboratori alellenc que l'equip de terra-lab vol desplegar, l'agent revelador serà, físicament i metafòricament, el vi.

  El vi utilitzat com agent revelador planteja un enfocament reflexiu en els dos àmbits que aborda el projecte de terra-lab (la fotografia i el paisatge), i ens permet abraçar les qüestions que ens interroguen tant pel que fa a quina idea de fotografia és possible avui, com pel que fa a les pràctiques fotogràfiques en relació amb el territori des d'una posició crítica respecte a la idea de representació.

  L'equip 2 de terralab ha desenvolupat a l’àrea del Maresme el seu camp de recerca, treballant i desenvolupant els conceptes de riera i de les vinyes.

  Aquesta proposta forma part del projecte global terra-lab.cat, una actualització de l'imaginari visual del país generada per 10 equips formats per 2 fotògrafs i un autor cultural cadascun i coordinada per Vicenç Altaió, Ignasi López, Sergi Opisso i Román Yñán.


  Inauguració

  Divendres 7 de setembre a les 20h


  Visites comentades

  (A concretar)


  Horaris dissabte 8 i diumenge 9

  D'11 a 14 i de 17 a 20h


  Horaris a partir del 12 de setembre

  Dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h

  Dissabtes i diumenges d'11 a 14h

   

Pujar al principi de la pàgina