Exposicions temporals
Publicat el 6 de setembre de 201806.09.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versiˇ per imprimir
"Vinyes revelades. El vi com a agent fotogrÓfic"
A Can ManyÚ, del 7 de setembre al 14 d'octubre
 • Dates: 
  Del 7 de setembre al 14 d'octubre
 • Horari: 
  Dissabte 8 i diumenge 9 de setembre, d'11 a 14h i de 17 a 20h. A partir del 12 de setembre: dimecres, dijous i divendres de 17.30h a 20h i dissabtes i diumenges d'11 a 14h.
 • Lloc: 
  Can ManyÚ espai d'art i creaciˇ
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Preu: 
  Gratu´t
 • Descripciˇ

  Vinyes revelades


  "Vinyes revelades"

  El vi com a agent fotogrÓfic

  Una recerca de Blanca Vi˝as, Marta Dahˇ i Roma Y˝ßn, dins del projecte terra-lab (www.terra.lab.cat)

  Del 7 de setembre al 14 d'octubre a Can ManyÚ, Espai d'Art i Creaciˇ.

  Partint d'un dels aspectes geogrÓfics mÚs rellevants d'Alella, el projecte vol continuar algunes de les lÝnies de treball engegades al voltant d'un espai especÝfic d'Alella: el que conformen les seves vinyes. Aquests cultius han marcat la idiosincrÓsia territorial d'Alella i el projecte planteja una reflexiˇ visual entorn del seu imaginari paisatgÝstic tan caracterÝstic. Si els espais han tingut una codificaciˇ estŔtica forša estable dins de l'imaginari paisatgÝstic, el projecte de terra-lab es proposa desenvolupar-hi una mena de laboratori on treballar amb aquest material tant fÝsic com immaterial.

  El tÝtol juga ir˛nicament amb l'ambivalŔncia del terme 'revelar' fent alĚlusiˇ tant al sentit artÝstic en termes d'originalitat, com a l'agent revelador del vocabulari fotogrÓfic anal˛gic que permetia fixar una imatge. Al laboratori alellenc que l'equip de terra-lab vol desplegar, l'agent revelador serÓ, fÝsicament i metaf˛ricament, el vi.

  El vi utilitzat com agent revelador planteja un enfocament reflexiu en els dos Ómbits que aborda el projecte de terra-lab (la fotografia i el paisatge), i ens permet abrašar les qŘestions que ens interroguen tant pel que fa a quina idea de fotografia Ús possible avui, com pel que fa a les prÓctiques fotogrÓfiques en relaciˇ amb el territori des d'una posiciˇ crÝtica respecte a la idea de representaciˇ.

  L'equip 2 de terralab ha desenvolupat a l'Órea del Maresme el seu camp de recerca, treballant i desenvolupant els conceptes de riera i de les vinyes.

  Aquesta proposta forma part del projecte global terra-lab.cat, una actualitzaciˇ de l'imaginari visual del paÝs generada per 10 equips formats per 2 fot˛grafs i un autor cultural cadascun i coordinada per Vicenš Altaiˇ, Ignasi Lˇpez, Sergi Opisso i Romßn Y˝ßn.


  Inauguraciˇ

  Divendres 7 de setembre a les 20h


  Visites comentades

  (A concretar)


  Horaris dissabte 8 i diumenge 9

  D'11 a 14 i de 17 a 20h


  Horaris a partir del 12 de setembre

  Dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h

  Dissabtes i diumenges d'11 a 14h

   

Pujar al principi de la pÓgina