Notícies
Publicat el 8 de novembre de 201608.11.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Presentat el treball de la 3a Beca de Recerca Local d'Alella

Presentació 3a Beca de recerca localEl passat 5 de novembre es va presentar públicament al celler de Can Magarola el treball guanyador de la 3a Beca de Recerca Local Repressió a la rereguarda republicana: persecució i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936-desembre de 1938), de l'historiador alellenc Ramon Anglada. Segons paraules de l'autor, l'objectiu del treball ha estat analitzar el grau de repressió soferta per l'estament religiós local durant el període de la II República en dues etapes d'intensitat ben diferenciada: la del desplegament legal republicà d'abans de la guerra i un cop aquesta ja ha esclatat.

Beca de recerca localA la recerca també s'ha analitzat el paper del Comitè de milícies antifeixistes d'Alella, la de l'ajuntament republicà, la transformació de les antigues seus de les comunitats religioses locals —escolapis i salesianes— en dos dels refugis de guerra de la xarxa assistencial de l'Ajuntament de Barcelona, el sorgiment de la mútua escolar Eduardo Llanas o la secularització del cementiri local entre molts d'altres aspectes.

El treball ha comportat una intensa investigació en arxius públics i privats i que ha permès recuperar tot un seguit d'imatges inèdites i diversitat de fonts documentals totalment desconegudes, segons explica el mateix autor. La Beca de Recerca Local convocada per l'Ajuntament, té caràcter biennal, està dotada amb 3.000 euros, i té per objectiu millorar el coneixement sobre el poble, incentivar-ne la divulgació i ampliar la historiografia local.

El treball es podrà consultar a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella. 

Pujar al principi de la pàgina