Notícies
Publicat el 19 de juny de 202419.06.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Fins al 4 d'agost es poden presentar les obres als Premis Literaris
Premis literaris bona

L'Ajuntament ha convocat una nova edició dels Premis Literaris amb l'objectiu de promoure la creació literària i difondre la llengua i la cultura catalanes. Enguany se celebra la 27a edició del certament de poesia Alella a Maria Oleart i la 23a edició del certamen de contes Alella a Guida Alzina. Els premis són un reconeixement a aquestes dues dones escriptores que van deixar empremta a Alella i van contribuir a enriquir culturalment el municipi.

Les obres aspirants a cadascun dels premis es poden presentar fins al 4 d'agost i no s'admitiran treballs presentats fora de termini. Els escrits s'han d'enviar per correu electrònic a alella.pliteraris@alella.cat i indicant a l'assumpte "Alella a Maria Oleart" o "Alella a Guida Alzina", segons del premi al qual s'aspiri.

El jurat del Maria Oleart estarà format per Carla Fajardo, Queralt Morros i Laia Noguera i el de Guida Alzina per Raquel Picolo, Elisenda Guiu, Sílvia Tarragó 

La valoració dels treballs es realitzarà sobre un total de 100 punts, d'acord amb els criteris i el barem de puntuació següent:

  • El grau de qualitat literària, correcció estilística i ortogràfica. Fins a 40 punts.
  • L'originalitat de l'enfocament. Fins a 40 punts.
  • La mesura en què el contingut i la idea que es vol transmetre no sigui un estereotip o tòpic social. Fins a 20 punts.

El premi Alella Maria Oleart consisteix en la publicació de l'obra guanyadora per part de l'Editorial Fonoll, en edició comercial. El premi Guiada Alzina està dotat amb 600€ i l'obra guanyadora es publicarà en la revista Alella.

Consulteu les bases en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina