Notícies
Publicat el 3 de gener de 201203.01.2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Un projecte d'investigació sobre els Desplà com a promotors d'art aconsegueix la primera beca de recerca històrica d'Alella

Els Desplà com a promotors d'art és el títol del projecte d'investigació guanyador de la primera beca de recerca històrica d'Alella, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament amb l'objectiu de millorar el coneixement sobre el poble, incentivar-ne la divulgació i ampliar la historiografia local.
El treball proposat per Joaquim Graupera, veí de Mataró, va ser el millor valorat pel jurat - que estava format per Rosa Casas, directora de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, Paulina Rubio, directora de l'Institut Alella, i l'arquitecte alellenc Salvador Ribas- d'entre els sis projectes aspirants a aquesta primera edició de la beca de recerca.
Un treball sobre el sindicat Alella Vinícola i l'evolució del paisatge d'Alella; la causa de Maria Sastre, vídua del mestre alellenc Diego Sastre, contra els regidors de la universitat d'Alella (1729-1731); un estudi de dinàmica cultural i de població del municipi; l'anàlisi històrica dels plafons de ceràmica de la Font de la Salut; i l'impacte de la immigració a l'economia del poble, són els altres temes d'estudi presentats.
La beca està dotada amb 3.000€ que faran efectius en dos lliuraments, un en el moment de la concessió i un segon quan s'hagi finalitzat i presentat el treball d'investigació.
El guanyador de la beca disposa de 7 mesos, a partir de la notificació, per realitzar el treball de recerca, tot i que el jurat pot acordar prorrogar 2 mesos més el termini de lliurament.

Pujar al principi de la pàgina