Portada|Cultura i Festes|Obres guanyadores Premis Literaris 2022
 
Versió per imprimir
Obres guanyadores Premis Literaris 2022

Foto lliurament de premis

 Alella celebra els 25 anys dels Premis Literaris 

L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella va acollir el passat divendres, 18 de novembre, l'acte de lliurament dels Premis Literaris d'Alella, enguany amb una rellevància molt especial: la celebració del 25 aniversari del premi de poesia Alella a Maria Oleart, que va ser l'inici d'aquests certàmens literaris, als que s'afegiria quatre anys després el premi de contes Alella a Guida Alzina, que aquest any celebra la seva 21a edició.

A la trobada es van donar a conèixer les obres guanyadores d'aquest any i es va fer un homenatge a la poeta alellenca, amb un recull de peces recitades per Joana Bel amb acompanyament musical d'Ester Lecha. També es va recordar l'inici d'aquests premis i  la seva trajectòria, amb un recital de fragments de cadascuna de les obres premiades al llarg de les 24 edicions anteriors, que va comptar amb la complicitat de moltes de les persones premiades que van assistir a l'acte i d'altres vinculades a aquest premi. L'acte va acabar amb una interpretació musical a càrrec de la pianista Ester Lecha i el violoncel·lista Guillen Gràcia. 

Els premiats de 2022

En aquesta 25a edició el premi Alella a Maria Oleart ha estat per a Jordi Ferrer Gràcia per l'obra Licor de garrafa.  El jurat -format per Carla Fajardo, Marí Sales i Maria Sevilla- va coincidir en valorar aquesta obra com la millor de les 55 presentades al certamen, per la dificultat que suposa el fet que sigui un llibre de sonets, i que al mateix temps flueixi amb un to molt contemporani, amb intel·ligència, gràcia i sentit de l'humor. El premi consisteix en la publicació de l'obra per part de l'editorial Fonoll, en edició comercial. 

Igual que en cas del Maria Oleart, també hi ha hagut rècord de participació en el premi de contes Alella a Guiada Alzina, que ha rebut un total de 122 treballs aspirants. Entre totes les obres que optaven a aquest guardó, el jurat - format per Ada Klein, Irene Pujadas i Lluís Ruiz- va decidir concedir el premi a Sebastià Bennassar Llobera per l'obra Mussolini Superestar. Una obra que té el do de l'oportunitat, tal com va destacar un dels membres del jurat, ja que parlar sobre el feixisme en Itàlia en un moment en què el feixisme ha tornat a guanyar en aquest país, tot i que l'obra s'havia escrit abans de les eleccions italianes. Es tracta d'un relat amb intriga i humor negre, darrere del qual s'amaga un alt sentit de l'horror. El premi consisteix en 600 euros i la publicació del conte a la revista Alella

Pujar al principi de la pàgina