X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 26 de maig de 202326.05.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'1 de juny es posen a la venda les entrades de Músics en Residència

Músics en Residència

El festival de música de cambra Músics en Residència torna a l'escenari de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella amb dos concerts, que es faran el 29 i 30 de juny, i assajos oberts al públic, a partir del 25 de juny. Un total de 16 músics, la majoria amb reconeguda carrera internacional i altres emergents, faran una estada musical a Alella per preparar els dos concerts. 

El festival s'avança en aquesta dotzena edició al mes de juny i presentarà dos concerts amb un programa atractiu i divers: La nit transfigurada, amb obres de Beethoven, Debussy i Schönberg i Serenates, amb peces de Mozart, Elgar i Brahms, els dies 29 i 30 de juny, respectivament. El públic tindrà l'oportunitat de viure en primera persona la preparació d'aquests dos concerts assistint als assajos oberts que es fan del 25 al 30 de juny. 

Les entrades es poden adquirir des de l’1 de juny a l'Oficina de Turisme i per Internet des d'aquest enllaç.

La particularitat d'aquest festival, creat l'any 2010, és que els músics convidats s'allotgen en cases particulars del municipi.  L'acollida d'aquestes famílies es complementa amb la implicació de comerços i entitats de tot el poble que fan de Músics en Residència un projecte de convivència i de comunitat. El festival compta amb el suport de l'Ajuntament i la col·laboració de Can Duran, Garden Arenas, Can Bernadas, Bar del Casal i La Magrana.  

Un esdeveniment pioner i singular 

Músics en Residència d'Alella és un projecte de música de cambra que neix l'any 2010 impulsat per la violinista Helena Satué (membre del Cosmos Quartet i professora a l'ESMUC) i el trompista José Vicente Castelló (solista de la Mahler Chamber Orchestra i professor a l'ESMUC i a la Musikhochschule Freiburg). Compta amb el suport de l'Ajuntament d'Alella i de l'Associació d'Amics de Músics en Residència d'Alella. Malgrat que l'objectiu sigui oferir música de cambra d'alt nivell, el projecte no és només una experiència artística sinó també de convivència i participació col·lectiva.

Durant una setmana un grup de músics amb reconeixement internacional fa estada a la localitat d'Alella amb l'objectiu de preparar dos concerts. Des del primer dia els assajos són oberts al públic i gratuïts, amb el propòsit d'apropar a tothom que ho vulgui al procés d'interpretació musical. Un treball artístic que va de la professió a la passió, amb un plantejament que vol donar a conèixer formes musicals i grups instrumentals de cambra poc interpretats en les programacions habituals.

El públic del festival no es redueix únicament al dels concerts, sinó també a tota persona que, sense ser-ne entesa, té l'oportunitat d'entendre i copsar el minuciós treball dels intèrprets al llarg d'una setmana que culmina amb els concerts programats. És l’únic festival de música de cambra del Maresme i l’únic, també, en el qual la residència dels intèrprets és una premissa essencial en una setmana que vol viure i fer viure la música.

Més informació en aquest enllaç

 

Músics en Residència

Músics en Residència

Fitxer: Fulleto_MenR_2023.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 813.92 kB

Pujar al principi de la pàgina