Notícies
Publicat el 21 de novembre de 202221.11.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella celebra els 25 anys dels Premis Literaris
Foto lliurament de premis

L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella va acollir el passat divendres, 18 de novembre, l'acte de lliurament dels Premis Literaris d'Alella, enguany amb una rellevància molt especial: la celebració del 25 aniversari del premi de poesia Alella a Maria Oleart, que va ser l'inici d'aquests certàmens literaris, als que s'afegiria quatre anys després el premi de contes Alella a Guida Alzina, que aquest any celebra la seva 21a edició.

A la trobada es van donar a conèixer les obres guanyadores d'aquest any i es va fer un homenatge a la poeta alellenca, amb amb poemes d'Oleart musicats per Guillem Soler, recitats per Joana Bel i interpretats per Ester Lecha, pianista, i Anna Guasch, soprano. També es va recordar l'inici d'aquests premis i  la seva trajectòria, amb un recital de fragments de cadascuna de les obres premiades al llarg de les 24 edicions anteriors, que va comptar amb la complicitat de moltes de les persones premiades que van assistir a l'acte i d'altres vinculades a aquest premi. 

Els premiats d'enguany

En aquesta 25a edició el premi Alella a Maria Oleart ha estat per a Jordi Ferrer Gràcia per l'obra Licor de garrafa.  El jurat -format per Carla Fajardo, Martí Sales i Maria Sevilla- va coincidir en valorar aquesta obra com la millor de les 55 presentades al certamen, per la dificultat que suposa el fet que sigui un llibre de sonets, i que al mateix temps flueixi amb un to molt contemporani, amb intel·ligència, gràcia i sentit de l'humor. El premi consisteix en la publicació de l'obra per part de l'editorial Fonoll, en edició comercial. 

Igual que en cas del Maria Oleart, també hi ha hagut rècord de participació en el premi de contes Alella a Guiada Alzina, que ha rebut un total de 122 treballs aspirants. Entre totes les obres que optaven a aquest guardó, el jurat - format per Ada Klein, Irene Pujadas i Lluís Ruiz- va decidir concedir el premi a Sebastià Bennassar Llobera per l'obra Mussolini Superstar. Una obra que té el do de l'oportunitat, tal com va destacar un dels membres del jurat, ja que parlar sobre el feixisme en Itàlia en un moment en què el feixisme ha tornat a guanyar en aquest país, tot i que l'obra s'havia escrit abans de les eleccions italianes. Es tracta d'un relat amb intriga i humor negre, darrere del qual s'amaga un alt sentit de l'horror. El premi consisteix en 600 euros i la publicació del conte a la revista Alella

Veure el vídeo de l'acte

×  
Alella celebra els 25 anys de Premis Literaris amb el record de Maria Oleart Alella celebra els 25 anys de Premis Literaris amb el record de Maria Oleart
Pujar al principi de la pàgina