Notícies
Publicat el 16 de març de 202216.03.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Espai d'Arts Escèniques acull més de 10.800 persones en un any marcat per la pandèmia
Memòria Espai 2021

Tot i l'anormalitat d'un any marcat per la COVID i les restriccions derivades de la pandèmia, l'Espai d'Arts Escèniques ha estat un espai de trobada i d'evasió per a una gran part de la ciutadania que ha pogut gaudir de les diferents propostes culturals que s'han programat al llarg de l'any. 

En els tres anys de funcionament, dos dels quals han estat marcats per la pandèmia, l'Espai ha consolidat una programació variada i de qualitat amb especial atenció als artistes locals i de suport a la creació escènica. 

El centre cultural s'ha convertit també en un espai de trobada i referència tant per al públic alellenc com per al dels municipis veïns. Malgrat les restriccions sanitàries, l'any passat es va  assolir més d'un 59% d'ocupació. L'Espai ha acollit un total de 10.854 persones en el conjunt de la seva programació estable, les projeccions de cinema i el centenar d'activitats programades per altres àrees de l'Ajuntament. 

Programació estable 
L'any 2021, es van oferir un total de 47 activitats dins de la programació estable de l'Espai: 15 funcions de teatre, 7 de música, 4 de dansa, 1 de circ i 1 de màgia. També es van programar 9 espectacles per a escoles i instituts - dins de la proposta Anem al Teatre- i 7 activitats complementàries o de formació. L'assistència al conjunt d'activitats va ser de 3.507 persones. 
Dins de la programació, 5 dels espectacles estaven adreçats directament al públic familiar i 3 es van organitzar al carrer. Pel que fa a la procedència dels artistes, el 32% van ser artistes professionals locals, el 9% de la resta del Maresme, el 50% d'arreu de Catalunya i un 9% d'altres punts de l'Estat.

Més de 4.400 espectadors al cinema 
Pel que fa a les projeccions de cinema, la sala va acollir 4.099 espectadors i espectadores, a la programació de la cartellera setmanal que gestiona l'empresa La Calàndria, als que cal afegir 337 persones més que han assistit a les deu pel·lícules projectades del Cicle Gaudí. Enguany, l'Espai s'ha sumat al programa CineXic que promou la projecció de cinema familiar en català. 

Un centenar més d'activitats
A banda de la programació estable i el cinema, l'Espai ha acollit 93 activitats de diferents àrees de l'Ajuntament amb un total de 3.248 usuaris i usuàries. 

Adaptació a la Covid
L'Espai ha fet un esforç, tècnic i humà, per adoptar les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid. El centre forma part del cens d'Espais de Cultura Responsables de la Generalitat. 

Un espai obert a les residències artístiques 

L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, amb l'objectiu de donar suport a la creació artística, ofereix residències creatives i tècniques a companyies i artistes d'arts escèniques i audiovisuals, tant amateurs com professionals, espais per treballar o cercar camins creatius del seus projectes artístics. Amb aquesta finalitat els artistes i companyies poden presentar la seva candidatura per ser seleccionats residents de l'Espai Alella. La convocatòria es considera oberta durant tot l'any si es disposen d'espais i dates disponibles. 

Les residències poden ser artístiques (assajos o sessions de creació a les sales de dansa i música) o tècniques (estada a l'espai escènic amb personal tècnic i material d'escenotècnia). Segons la durada i tipologia de la residència es pactarà una contrapartida formalitzada contractualment, com ara tallers, la pre-estrena de l'espectacle o un assaig obert a la ciutadania. Per sol·licitar la residència cal enviar un correu electrònic a espaialella@alella.cat amb la presentació del projecte i el calendari de treball.

L'any 2021 l'espai va acollir vuit projectes en residència: The Touching Comunity (Aimar Pérez Gali), Ambulàncies (Tono Saló), Barrocomatik (Kune Teatre), Sí o no? (Bruno Oro), Iaia (Mambo Project), Anatomia d'una banyera (Íria Llena), Silver Ballad (La Súbita) i ]W[ Ensemble. 

Pujar al principi de la pàgina