Notícies
Publicat el 25 d'octubre de 202225.10.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Correllengua passarà per Alella del 12 al 18 de novembre
Correllengua

El Correllengua 2022 arriba a Alella del 12 al 18 de novembre per difondre l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular catalana. L'Ajuntament se suma a aquesta iniciativa que promou des de fa 26 anys la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i que dedica aquesta a la figura de l'escriptor Joan Fuster i el seu llegat. 

Amb el títol “Joan Fuster: pensar, escriure i transformar un país”, l'escriptora Núria Cadenes donarà el tret de sortida del Correllengua a Alella amb una conferència programada per al 12 de novembre a les 20h a Can Lleonart. En aquest mateix acte es farà la lectura del manifest escrit pel periodista de Vilaweb Vicent Partal. El 15 de novembre  a les 19h, a l'Espai d'Arts Escèniques, el lingüista Albert Pla i el filòleg Pau Vidal participaran a la tertúlia “El català. Crònica d'una mort anunciada?”, dinamitzada pel periodista Albert Manyà.

Premis Literaris d'Alella
El Correllengua s'acomiada el 18 de novembre amb la cita anual amb els Premis Literaris d'Alella. Enguany, amb un caire excepcional. Se celebren els 25 anys del premi de poesia Alella a Maria Oleart, homenatjant i recordant a la poeta amb un recital únic que recollirà l’àmplia trajectòria del guardó i els seus premiats i premiades. L'acte també comptarà amb poemes de Maria Oleart musicats per Guillem Soler; peces recitades per Joana Bel i interpretades per Ester Lecha, pianista; Anna Guasch, soprano; i Guillem Gràcia, violoncel·lista.

Enguany s'han tornat a batre rècords de participació: 55 obres al Maria Oleart de poesia i 122 al Guida Alzina de contes.

CORRELLENGUA 2022

Dissabte 12 de novembre

20 h. Golfes de Can Lleonart

Xerrada Joan Fuster: pensar, escriure i transformar un país a càrrec de l'escriptora Núria Cadenes

Núria Cadenes ens endinsarà en la manera de fer de Joan Fuster, i segons l'escriptora: La reflexió nacional i cívica de Joan Fuster té aquest doble vessant, justament: l'afirmació de la catalanitat, diguem-ne, com a projecte de futur col·lectiu, de modernitat positiva (“la ‘unitat’ que som abraça i tolera una pluralitat perceptible”), i l'exigència (l'autoexigència, també) i la pràctica de la racionalitat".

LECTURA DEL MANIFEST a càrrec de Rosa Casas, membre de la CAL Alella

Dimarts 15 de novembre

19 h. Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Tertúlia El català. Crònica d'una mort anunciada? A càrrec del lingüista i escriptor Albert Pla Nualart i del filòleg i traductor Pau Vidal dinamitzat pel periodista alellenc Albert Manyà.

Amb el Pau Vidal i l'Albert Pla Nualart intentarem respondre aquesta pregunta i debatrem sobre la situació actual i el futur de la nostra llengua. Ha estat un èxit la immersió lingüística? Hem aconseguit normalitzar l’ús del català? Parlem catanyol? Quina llengua parlen els joves catalans? Sabrem quina és l'opinió que tenen aquests dos lingüistes d'aquestes qüestions i d'altres que els assistents plantegin.

Divendres 18 de novembre 

19 h. Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella 

Lliurament dels Premis Literaris Alella 2022, XXV  Premi Alella a Maria Oleart i XXI Premi Alella a Guida Alzina.

Enguany, amb motiu de les XXV edicions del Premi Alella a Maria Oleart, homenatjarem a la poeta amb un recital únic que recollirà l’àmplia trajectòria del guardó i als seus premiats i premiades.

L'acte també comptarà amb poemes de Maria Oleart musicats per Guillem Soler; peces recitades per Joana Bel i interpretades per Ester Lecha, pianista; Anna Guasch, soprano; i Guillem Gràcia, violoncel·lista. 

Pujar al principi de la pàgina