Notícies
Publicat el 15 de setembre de 202015.09.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Els Espais de Poesia recuperen fins a final d'any la programació ajornada per la Covid-19
Cartell Espais de Poesia

La tretzena edició dels Espais de Poesia prevista del 8 al 17 de maig va quedar ajornada a causa de la Covid-19. Des de l'Ajuntament s'ha treballat per garantir, tot i l'excepcionalitat del moment, noves dates per a totes les propostes reprogramant les activitats del cicle poètic al llarg d'aquest 2020, davant de la necessitat de fer costat al món creatiu, alhora que es desenvolupen entorns segurs per als visitants. 

Aquest dissabte, dia 19 de setembre, a les 11 hores, a Can Manyé, s'inicia la programació amb la presentació de La ceguesa dels miralls, de Joan Adell, guanyador del 23è Premi de Poesia Alella a Maria Oleart, de la mà de la poeta i jurat Laia Carbonell. Tot seguit, a les 13 hores, Carla Fajardo ens parlarà de la seva experiència després de guanyar el Premi de Poesia Alella a Maria Oleart amb Forats. L'any passat el recull Limítrofes li va valdre el Premi de Poesia Martí Dot. Ens endinsarem en la seva trajectòria i veu poètica. L'acte comptarà amb la intervenció de Miquel Àngel Marín, clarinetista.

L'endemà, el diumenge 20, a les 12 hores el Bosquet serà l'escenari d'una Poetada, un recital amb Laia Carbonell,  Anna Gas, Dolors Miquel i Montserrat Rodés. Dues generacions de dones poetes que escriuen i diuen en català, ens oferiran un recital en aquest entorn de natura des d'on veurem el mar i la vinya. Marta Mompart hi farà una intervenció de dansa. Activitat programada amb la Regidoria d'Equitat. En cas de pluja es farà a Can Manyé.

Fins al 2 de desembre hi ha actes programats en diferents espais del municipi. Totes les activitats incloses en aquesta programació es faran respectant les mesures sanitàries, és per aquest motiu que l'aforament queda reduït i l'entrada serà per ordre d'arribada sempre que no calgui inscripció prèvia ni compra d'entrades.

Heus ací la resta de la programació d'enguany:

Dijous 1 d'octubre

Non si male nunc · Club de lectura

20 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Sònia Moll, Non si malenunc, enfila versos que parlen de finals i de començaments, de pors, vertígens i travessies pel desert. Un intent de retrobar camins i referents de la mà de la paraula poètica. Conduït per: Tònia Minguet

Divendres 2 d'octubre

Kevin · Concert de Ferran Palau

21 h  Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Més turquesa, més groc, més mar, més cel, més llum, més misteri, més casa. Ferran Palau presenta Kevin (HiddenTrack Records, 2019), el seu quart treball en solitari. Pop que mira de reüll al soul més ‘easy-loving’, on el tu, el jo i cada punt de vista són porta oberta cap a possibles noves dimensions d'un micro univers.

Preu: Presencial: entre 12 i 9 € / Escenari virtual: 12 €

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Dissabte 3  d'octubre

Oliva a lo vi · Recital i itinerari

11.30 h Alta Alella Mirgin

Amb el poema Lo cep de Jacint Verdaguer que ens evoca i aboca a la Mediterrània i que diu: “Olivera que estàs prop de mi / ni tu faràs oli, ni jo faré vi”, veurem i beurem les vinyes d'Alta Alella. Ens hi transportaran unes cames que tenim emparaulades seguint un rastre d’èbries sonoritats. Diu: Anna Maluquer. Instruments de vi: Marc Egea.

Entrades exhaurides. 

Divendres dia 16 d'octubre

Com ens n'alliberem de nosaltres? ·  Recital

19.30 h Can Manyé, espai d'art i creació

Fa anys que el poeta, dramaturg i traductor palestí de Síria exiliat a Barcelona Mohamad Bitari recopila els textos de sis poetes de Síria amb la voluntat de donar-los a conèixer: Raed Wahesh, Rasha Omran, Talal Bu Khadar, Abdul·lah Al-Hariri, Nisrín Akram Khouri i Wael Saadeddín, d'aquí neix el llibre Jo soc vosaltres, sis poetes de Síria (Godall Edicions, 2019). Bitari, acompanyat de Gerard Quintana, Sílvia Bel, Rosa Cadafalch, Biel Barnils i Sonia Moya, els reciten, interpreten i musiquen. Activitat programada amb la Comissió de Cooperació Internacional.

Diumenge 18 d'octubre 

Pelat ·  Espectacle familiar

12 h Plaça de l'Ajuntament

Pelat és una proposta de Joan Català que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Revisió natural de les tècniques artesanals i els records propis. Un diàleg entre l'home i l'objecte que a partir del gest deixa espai a l'imaginari per compartir experiències i responsabilitats en un ritual efímer.

Dissabte 31  d'octubre 

Astre blau ·  Versopsicodèlia

20 h Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Pianos, trompetes, veus cantades i recitades, sintetitzadors i efectes com reclams d'ocells es fusionen en aquest projecte a duo de Versonautas: Ana Sanahuja i Roqui Albero. Astre Blau és el principi, és l'estel més jove de l'espai. Un text fet música, una cerimònia inventada que parla de l'origen a través de l'spokenword, l'experimentació sonora, la cançó parlada, l'electrònica, el jazz i la performance.

Preu: Presencial i Escenari virtual: gratuït amb reserva d'entrades 

Reserva d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Diumenge 8 de novembre

El Maresme publica poesia · Segona trobada d'editorials comarcals, fira i presentacions

11 h Plaça de Can Patatina, C/Santa Teresa 1

L'Associació de Relataires, Índex Edita, Quaderns de la Font del Cargol, Vibop Edicions i Voliana Edicions, reunides per fer-nos descobrir de ben a prop els segells i la creació literària del Maresme. Presentacions de novetats per part dels autors i autores, signatura i venda de llibres.

Coordina: Albert Calls.

I tot seguit... Alella diu Mercè Giralt · Recital

12.30 h Plaça de Can Patatina, C/Santa Teresa 1

Alellencs i alellenques llegeixen versos del recull Onades (Ajuntament d'Alella, 2011) com a homenatge a la poeta Mercè Giralt. 

Coordina: Pep Casas.

Divendres 20 de novembre

L’últim camí de Walter Benjamin ·  Espectacle visual i sonor

21 h Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Un viatge a través de la música electrònica que s'acompanya de poemes en català, castellà i alemany, banda en directe i amb presència important d'efectes visuals. Homenatge de la cantant berlinesa Juliane Heinemann a l'escriptor i filòsof alemany Walter Benjamin, pensador d'origen jueu mort a Portbou fa 80 anys. 

Preu: Presencial: entre 12 i 9 € / Escenari virtual: 12 €

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Dimecres dia 2 de desembre

Poema a la durada de Peter Handke· Lectura poètica

19.30 h Can Manyé, espai d'art i creació

El premi Nobel 2018 ens convida a viure el temps d'una manera profunda, en una mena de comunió plena de sentit. Mitjançant una sèrie d'imatges, de records i de la intuïció, Peter Handke ens endinsa en aquesta ‘durada’ que no té res a veure amb un èxtasi fora del temps ni amb el temps que mesuren els rellotges. La seva traductora al català, la també poeta Marta Pera, llegirà aquest llarg poema, dels més bells que s'han escrit en els últims 40 anys. Comptarem amb la participació de Toni Clapés, editor de Cafè Central.

 

Pujar al principi de la pàgina