Notícies
Publicat el 15 de novembre de 201915.11.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament expressa el seu condol per la mort de l'escriptora Mercè Giralt
Homenatge a Mercè Giralt Espais de Poesia 2011

L'Ajuntament lamenta la mort de la poeta alellenca Mercè Giralt i Gallemí, al temps que expressa el seu condol a familiars i amics de la que va ser regidora del municipi d'Acció Social, Informació i Sanitat durant el primer mandat ajuntament democràtic (1979-1981).  Mercè Giralt ha mort aquest divendres, 15 de novembre, a l'edat de 91 anys. 

Nascuda a Barcelona l'any 1928, Giralt ha estat vinculada a Alella des de petita, on es va instal·lar definitivament l'any 1949, participant activament a la vida cultural del municipi. L'escriptora alellenca ha estat durant tots aquests anys molt profundament vinculada a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i ha format part del col·lectiu "Cerquem les arrels", de recuperació de la memòria històrica local. 

Des de ben petita mostra una gran afecció per l'escriptura. La seva producció es composa majoritàriament d'obra poètica i relats curts, tot i que hi trobem també algunes novel·les extenses com ara El difícil equilibri del tombant o Un pi al costat de l'era. La seva trajectòria literària l'ha fet guanyadora de diferents premis com el Goleta i Bergantí de Poesia i Narrativa del Masnou, el premi de poesia Font Picant d'Argentona, o diverses edicions de la Mostra Literària del Maresme, un certamen del qual va ser membre durant molts anys.

El dia de Sant Jordi de l'any 2006 l'Ajuntament va retre homenatge a Mercè Giralt, juntament a les dues escriptores alellenques desaparegudes Maria Oleart i Guida Alzina, després de posar els seus noms a tres carrers del poble situats junt al Bosquet, al Sot del Marqués.  L'any 2011 també va ser homenatjada dins de la programació d'Espais de Poesia. Aquest mateix any, l'Ajuntament va publicar una selecció de la seva obra en un llibre titulat Onades

La cerimònia de comiat se celebrarà demà dissabte, 16 de novembre, a partir de les 12h a l'Església de Sant Feliu d'Alella. 

Pujar al principi de la pàgina