Notícies
Publicat el 3 de novembre de 202203.11.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Correllengua visitarà Alella del 12 al 18 de novembre
Correllengua

El Correllengua 2022 arriba a Alella del 12 al 18 de novembre per difondre l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular catalana. L'Ajuntament se suma a aquesta iniciativa que promou des de fa 26 anys la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i que dedica aquesta a la figura de l'escriptor Joan Fuster i el seu llegat. 

Amb el títol “Joan Fuster: pensar, escriure i transformar un país”, l'escriptora Núria Cadenes donarà el tret de sortida del Correllengua a Alella amb una conferència programada per al 12 de novembre a les 20h a Can Lleonart. En aquest mateix acte es farà la lectura del manifest escrit pel periodista de Vilaweb Vicent Partal. El 15 de novembre  a les 19h, a l'Espai d'Arts Escèniques, el lingüista Albert Pla i el filòleg Pau Vidal participaran a la tertúlia “El català. Crònica d'una mort anunciada?”, dinamitzada pel periodista Albert Manyà.

Premis Literaris d'Alella
El Correllengua s'acomiada el 18 de novembre amb la cita anual amb els Premis Literaris d'Alella. Enguany, amb un caire excepcional. Se celebren els 25 anys del premi de poesia Alella a Maria Oleart, homenatjant i recordant la poeta amb un recital únic que recollirà l’àmplia trajectòria del guardó i els seus premiats i premiades. L'acte també comptarà amb poemes de Maria Oleart musicats per Guillem Soler; peces recitades per Joana Bel i interpretades per Ester Lecha, pianista; Anna Guasch, soprano; i Guillem Gràcia, violoncel·lista.

Enguany s'han tornat a batre rècords de participació: 55 obres al Maria Oleart de poesia i 122 al Guida Alzina de contes, 37 obres més que l'any anterior. 

Més informació a alella.cat/correllengua

Pujar al principi de la pàgina