Notícies
Publicat el 13 de maig de 202013.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
A la venda ‘Alella desapareguda', un recull fotogràfic de la memòria històrica del municipi
Alella Desapareguda

Aquest mes de maig s'ha posat a la venda el llibre ‘Alella desapareguda´, una obra que repassa la història del nostre poble a través de la fotografia. El llibre, signat pels alellencs Ramon Anglada i Àlex Asensio, forma part de la col·lecció ‘Catalunya Despareguda´ i ha estat publicat per l'editorial Efadós amb el suport de l'Ajuntament d'Alella, que hi ha col·laborat com a coeditor amb la voluntat de recuperar i conservar la memòria històrica local.  

La publicació recull prop de 170 imatges de l'Arxiu Municipal d'Alella que ara es conserven digitalitzades a l'Arxiu Comarcal del Maresme. Algunes d'aquestes fotografies són conegudes per la població d'Alella, però també n'hi ha d'inèdites, ja que algunes d'elles procedeixen de fons fotogràfics familiars. El recull es complementa amb una tria de negatius conservats a la Biblioteca de Catalunya, l'Arxiu Nacional de Catalunya i l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona.  

Les imatges – retrats de diverses èpoques i de diferents maneres de viure-  expliquen la història d'Alella a partir de quatre grans apartats: Alella de Mar, la zona alellenca que des del segle XIX pertany al litoral del Masnou; el centre urbà, nascut durant l'Edat Mitjana i condicionat sempre pel fet de trobar-se entre dues rieres; Coma Fosca, la vall coneguda com la"‘riera abundosa", i Coma Clara, definida pels autors de l'obra com “el bressol on tot va començar”.

L'Ajuntament d'Alella havia previst la presentació del llibre el passat 22 d'abril, coincidint amb la vigília de la Diada de Sant Jordi. Però, a causa de l'estat d'alarma pel coronavirus, el consistori va decidir posposar-ne la presentació fins que la situació es normalitzés, una data que espera poder anunciar tan bon punt quedi enrere el confinament i pugui garantir-se la seguretat.

Fa uns dies, l'Ajuntament va rebre 150 exemplars de la publicació, d'acord amb el conveni signat amb l'editorial Efadós. La seva previsió és distribuir els llibres entre les escoles i la biblioteca del municipi per donar a conèixer l'obra entre la població. En qualsevol cas, qui vulgui adquirir un exemplar d''Alella desapareguda' pot fer-ho ja a les llibreries per un cost de 22 euros.    

Pujar al principi de la pàgina