Notícies
Publicat el 24 de febrer de 201724.02.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Can Manyé i Can Lleonart se sumen al 8 de Març amb dues exposicions d'homenatge a Simone de Beauvoir


Simone de BeauvoirCoincidint amb la celebració del Dia de les Dones, Alella retrà homenatge a una de les figures més destacades de la lluita per la igualtat: l'escriptora i filòsofa francesa Simone de Beauvoir. Serà un homenatge per partida doble: a Can Manyé i Can Lleonart, amb dues exposicions que tracten de captar l'essència de l'obra i de la vida d'una dona decisiva en el món del feminisme. 

A Can Manyé es podrà visitar del 8 de març al 2 d'abril l'exposició "J'accepte la grande aventure d’être moi", en el què deu dones artistes —Eugènia Balcells, Marta Chinchilla, Mari Chordà, Marta Darder, Maïs Jorba, Àngels Ribé, Soledad Sevilla, Eulàlia Valldosera, Ester Xargay i Berta Llobet— mostren un treball representatiu del seu univers individual, amb un denominador comú: cadascuna d'elles s'enfronta a l'aventura de ser ella mateixa, tal i com va fer Beuavoir. Maïs Jorba i Marta Darder són les comissàries d'aquesta exposició que es va inaugurar l'any passat amb motiu del 30è aniversari de la mort de l'escriptora, organitzada per l'Observatori Cultural de Gènere.


La vida de Beauvoir a Can Lleonart

'A més de la proposta artística de Can Manyé, Can Lleonart també s'afegeix a l'homenatge amb l'exposició “Simone de Beauvoir, feminista i escriptora”, de l'Institut Català de les Dones. Un recorregut pels fets més destacats de la seva vida, amb textos i fotografies, que il·lustren com va enfrontar-se a les convencions dominants de l’època, convertint-se en una de les figures més destacades dels canvis social i simbòlic, protagonitzat per les dones i el feminisme. L'exposició es podrà veure a Can Lleonart, del 6 al 17 de març. 

Pujar al principi de la pàgina