X
Procés de participació de la diagnosi de la Festa Major
Notícies
Publicat el 7 de febrer de 202007.02.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Carnestoltes més ampli i participatiu
cartell carnestoltes

Alella celebrarà el Carnaval amb més activitats i més implicació per part de les entitats del municipi. El regnat del rei Carnestoltes s'espera més lluit que en edicions anteriors: es faran més activitats i serà més participatiu. 

El programa s'ha elaborat conjuntament per l'Ajuntament i les entitats Alella Comerç, Casal d'Alella, Colla de Gegants Capgrossos Grallers i Timbalers d'Alella, Diables del Vi d'Alella, Esplai Guaita'l i Timbalers del Most. També s'ha sumat a la celebració el Mercat Municipal a través de la parada La DO. 

Concurs de disfresses 

La festa popular comença el dissabte 22 de febrer a les 17h a la Plaça de l'Ajuntament amb l'inscripció al concurs de disfresses i el pregó de Carnestoltes, a càrrec del Grup de Teatre Pàmpol del Casal d'Alella, una altra de les novetats introduïdes enguany per celebrar el Carnestoltes. Tot seguit començarà la rua pels carrers del poble que acabarà al Casal d'Alella on es farà el ball de Carnestoltes i es lliuraran els premis de disfresses: a les 19h l'infantil i a les 22h el d'adults. Hi haurà tres categories per cada cas: a la millor disfressa, a la més original i a la més sostenible. 

El matí de diumenge fem festa grossa 

No guardeu les disfresses perquè diumenge al matí la festa continua a la Plaça de l'Ajuntament a partir de les 11h amb xocolatada popular i cercavila amb la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella i l'espectacle familiar amb el grup “Coloraines band”. 

Concurs de truites al Mercat 

Enguany, el Mercat s'incorpora al programa amb un concurs de truites de Carnestoltes. Serà el dia 25 a partir de les 11h. El concurs consta de dues categories: la truita tradicional de patata i les truites variades amb diferents ingredients. Hi haurà degustació de truites al finalitzar el concurs. Les inscripcions es fan del 10 al 14 de febrer a la parada La DO. 

Enterrament de la sardina 

El programa del Carnestoltes incorpora per primera vegada la celebració del dimecres de cendra, conegut com l'enterrament de la sardina. La cita del dol és a la Plaça de l'Ajuntament a partir de les 17h. Es convida a tothom a participar a l'acomiadament del rei Carnestoltes amb un berenar popular i una cercavila. Es prega assistir vestit de dol rigorós. 

Nova imatge del Carnestoltes

La festa del Carnestoltes també estrena una nova imatge, una nova proposta realitzada des del servei de disseny i imatge de l'Ajuntament que recull alguns dels elements més importants d'aquesta celebració. 

Pujar al principi de la pàgina