Portada|Govern obert|Participació ciutadana
Filtrar esdeveniments
Participació ciutadana

QUÈ ÉS?

  • La participació ciutadana és un dret fonamental, reconegut per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya en el seu article 29.1: “Els ciutadans de Catalunya tenen dret a participar en condicions d'igualtat en els afers públics de Catalunya, de manera directa o bé per mitjà de representants, en els supòsits i en els termes que estableixen aquest Estatut i les lleis”.
  • Amb el Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alella i amb el Reglament Orgànic Municipal, l'Ajuntament, com a expressió de govern democràtic, vol potenciar la seva relació amb el conjunt de la ciutadania d'Alella i la participació democràtica activa de la societat en l'activitat municipal. La participació ciutadana és una opció estratègica i estructural de l'Ajuntament d'Alella i ha de vertebrar les seves actuacions.

OBJECTIUS

1.- Promoure la participació de la ciutadania d'Alella en els assumptes i activitats municipals

2.- Promoure i reforçar el desenvolupament i la millora del teixit associatiu d'Alella com a instrument d'organització de la ciutadania, tant a nivell territorial com sectorial, en la participació d'assumptes i activitats municipals.

3.- Promoure el voluntariat de persones i entitats en la participació de programes i projectes de caràcter cívic.

Agenda municipal de participació 
DESTAQUEM
Dilluns, 25 de gener
Barris: Cal Baró, Nova Alella, La Sarota, Verge de la Mercè, Gaggioli, EixampleLlegir més
Dimarts, 26 de gener
Barris: Centre Urbà, el Rost, Sot del Marquès, Cal Vell, Garrofers, Vallbona, Can VeraLlegir més
L'Ajuntament tornarà a convocar la ciutadania per parlar dels diferents sectors del municipi a les audiències públiques de barris. Les sessions es faran de forma telemàtica els dies  tenen per objectiu conèixer de primera mà les necessitat, inquietuds i suggeriments de la ciutadania vers el seu entorn més proper.Llegir més
Pujar al principi de la pàgina