Portada|Govern obert|Participació ciutadana|Agermanament Alella-Carquefou
Filtrar esdeveniments
 
Versió per imprimir
Agermanament Alella-Carquefou
Carquefou

El Ple de l'Ajuntament, en la sessió celebrada el 30 d'octubre de 1997, va acordar l'agermanament del poble d'Alella amb el poble francès de Carquefou, per tal de promoure:

            1) Intercanvis juvenils i escolars entre ambdues poblacions.

            2) La realització, conjunta, de programes socioeconòmics, culturals i esportius.

            3) La possible col·laboració en programes municipals comuns.

            4) La promoció en matèria vitivinícola.Consulteu la web del municipi: https://www.carquefou.fr

 
Estat: França

Regió: País del Loira

Departament: Loira Atlàntic 

Àrea de concentració metropolitana de Nantes

Població:  20.510 (2021)   (472,36 hab./km²)

Superfície: 43,42 km²  

Codi postal: 44470  

Agermanament:  amb Alella i Racovița (Sibiu)  

Lloc web: carquefou.fr  

BUTLLETÍ MUNICIPAL Carquefou Mag' 

 

Informacions d'interès:

 Alella torna al Raid'Erdre Després d'un parèntesi de quatre anys, Alella reprendrà aquest estiu la seva participació en el Raid'Erdre, una trobada de competicions esportives i convivència organitzada per l’àrea de Joventut de Carquefou, municipi francès agermanat amb Alella. Podran participar, formant part de l'equip alellenc, fins a quatre persones joves d'entre 14 i 17 anys que siguin seleccionades en la convocatòria oberta per l'Ajuntament. Les sol·licituds per participar en aquest esdeveniment que se celebra del 19 al 23 d'agost, es poden presentar del 17 al 28 de juny per Internet des d'aquest ENLLAÇ

L'Ajuntament assumirà el cost del desplaçament d'anada i tornada a Carquefou, les despeses de menjar i la participació en el Raid'Erdre. 

En la mateixa convocatòria també se seleccionarà una plaça per a una persona acompanyant d'entre 17 i 21 anys, que donarà suport al personal tècnic d'Adolescència i Joventut durant l'estada i la preparació prèvia. Entre altres activitats es faran curses de BMX, kingball, piragüisme, paint ball, escalda, biatló, acampada, golf i d'altres. 

El Raid'Erdre és un campament esportiu on els participants s'expressen a través de diferents disciplines. Aquest campament repeteix el principi de prova esportiva (raid) per la diversitat de les activitats ofertes i el ritme relativament ràpid en què es segueixen entre si. En el transcurs d'aquests 5 dies, els joves compartiran la vida a la comunitat i participaran en una varietat d'activitats esportives. El Raid'Erdre s'organitza entorn de diversos principis: autonomia, compartir, joc net, diversitat i trobades. Cada equip, compost per 4 joves, haurà d'organitzar-se al llarg de la setmana per gestionar la vida diària (cuinar, emmagatzemar les seves coses, fregar els plats, gestionar el son...) i estar físicament preparat per a les proves.

Objectius educatius:

  • Compartir, intercanviar i enfortir la cohesió del grup
  • Desenvolupar la vida comunitària i l'autonomia dels joves
  • Descobrir les pràctiques esportives que s'ofereixen al poble i al costat del riu Erdre
  • La idea principal és que el Raid Erdre sigui un veritable moment de lleure, trobades i intercanvis a través de pràctiques esportives i alguns moments de relaxació.
Pujar al principi de la pàgina