Filtrar esdeveniments
 
Versió per imprimir
Xarxa: Tu fas Alella
Capçalera entitats

Què és?

 • La xarxa del voluntariat serveix per fer de pont entre les associacions que cerquen persones voluntàries i persones interessades a col·laborar i fer una acció de voluntariat.

 

Què és el voluntariat?

El voluntariat és un fenomen social que gaudeix del reconeixement i l'acceptació ciutadans. És una estratègia de participació que es fa de manera lliure i no remunerada dins el marc d'una entitat de voluntariat, sense afany de lucre, que organitza activitats que redunden en benefici de la persona i la comunitat.

Les entitats de voluntariat generen activitats d'interès general, desenvolupades per persones voluntàries, que no es duen a terme en virtut d'una relació laboral, funcionarial, mercantil o qualsevol altra activitat econòmica que sigui econòmicament retribuïda. Tota acció voluntària té els trets bàsics següents:

 • És gratuïta.
 • Es fa en benefici de la comunitat.
 • Es du a terme dins un marc d'actuació organitzat.
 • Es fa per lliure elecció.
 • També hi és present una voluntat de transformar l'entorn i la societat com a resultat d'un compromís i una responsabilitat personal. A més, no es pot oblidar que el voluntariat implica un intercanvi de beneficis entre tots els participants, una adquisició d'aprenentatges que provoca una satisfacció personal i que s'adapta a la realitat de cada situació.

*Extret de Guia de criteris de qualitat per a projectes de voluntariat ambiental, de la XVAC

Quins són els drets i deures del voluntariat?
A Catalunya el voluntariat es realitza en el marc de les entitats i associacions. Els drets i deures queden definits a la Llei del Voluntariat de Catalunya.

QUÈ OFEREIX LA XARXA?

Des de la Regidoria de Participació i Transparència  fem la tasca de: 

 • Informar a les persones interessades a realitzar voluntariat on pot col·laborar als projectes de voluntariat que hi ha al poble.
 • Acompanyar a les associacions d'Alella que volen tenir projectes de voluntariat. Es dóna suport a fer difusió de les crides de voluntariat, s'acompanya en la redacció del projecte de voluntariat.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de les activitats de voluntariat i reconeixement a la tasca que realitzen les persones voluntàries.

COM?

 • Si ets una associació o col·lectiu, omple el FORMULARI on caldrà fer una breu explicació de quins són els objectius, les tasques que desenvolupeu i quin perfil de voluntari busqueu. També, podeu publicar la vostra activitat dins la plataforma tecnològica "Connecta't al voluntariat" que permet trobar l'activitat de voluntariat ideal i alhora, simplifica i automatitza la cerca de nous voluntaris a les entitats sense ànim de lucre.
 • Si vols ser una persona voluntària i col·laborar en alguna associació o col·lectiu, consulta el directori d'associacions i col·lectius pots visualitzar el que necessiten i posar-te en contacte.

Trobada de les Entitats i el Voluntariat

Pujar al principi de la pàgina