Portada|Educació|Activitat Parlem d'Educació curs 2023-2024
 
Versió per imprimir
Activitat Parlem d'Educació curs 2023-2024

  Novembre - 10/11/23 – Etapes del desenvolupament de 0 a 3 anys Els primers anys de vida són molt importants per a un desenvolupament òptim de l'infant. En aquesta xerrada s'exposa les diferents etapes evolutives en els primers anys de vida i es destaquen aspectes claus de les àrees física, cognitiva i socioemocional per al desenvolupament òptim de l'infant.
La sessió és presencial a la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons, de 15 a 16h. Per a confirmar assistència cal enviar un mail a la psicopedagoga municipal a serveipsicopedagogia@gmail.com

Etapes de desenvolupament de 0 a 3 anys

  NOVEMBRE - 09/11/23 - SALUT MENTAL I EMOCIONAL PER A FAMÍLIES D'ADOLESCENTS I JOVES La sessió ha de permetre a les famílies participants conèixer millor les característiques evolutives d'aquesta etapa, els principals factors de risc que poden influir en la seva salut mental, però sobretot, ha de permetre conèixer algunes eines pràctiques i útils per promocionar el benestar de les persones adolescents i joves.
La xerrada tindrà lloc a Can Lleonart a les 19h. Cal inscriure-s'hi prèviament al formulari.
*Es disposa d'un servei de canguratge per infants i adolescents fins a 16 anys durant la durada de l'acte. Si esteu interessats/des, si us plau, poseu-vos en contacte en Can Lleonart (canlleonart@alella.cat).

Cartell tertúlia salut mental en joves

Gener - 19/01/24 – El vincle segur L'aferrament segur és un lligam emocional saludable entre els pares i els fills que proporciona seguretat i confiança al nen. Es caracteritza per la proximitat, la comunicació afectuosa i la capacitat d'explorar el món de manera segura. Fomentar l'aferrament segur és essencial per al desenvolupament emocional i social saludable dels nens. en aquesta xerrada coneixerem els tipus d'aferrament, els beneficis d'un vincle segur i com aconseguir-lo. 

vincle segur

  FEBRER - 01/02/24 -Itineraris educatius després de l'ESO i paper clau de les famíliesXerrada a càrrec de l'Institut DEP, sobre temes d'orientació acadèmica a famílies de 3r i 4t d'ESO.

xerrada Itineraris formatius


Febrer - 16/02/24 – Vincle segur Espai: la biblioteca Escola Fabra 

Horari: 15.30 a 16.15h

El vincle segur és un lligam emocional saludable entre els pares i els fills que proporciona seguretat personal, confiança i autonomia a l'infant. Es caracteritza per l'acompanyament, la comunicació afectiva i l'establiment de límits. Fomentar el vincle segur és essencial per al desenvolupament emocional i social saludable dels nens i nenes. En aquesta xerrada coneixerem què és el vincle segur, els beneficis d'aquest i com aconseguir-lo. 

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Parlem d'educació el vincle segur febrer Escola Fabra

Març - 1/03/24 – Rebequeries: educar amb límits i amor Parlarem sobre les rebequeries i sobre com acompanyar-les de manera respectuosa en allò que necessita el nostre fill/a en aquesta etapa evolutiva. Incidirem sobre l'emoció de la ràbia, una emoció potent que sovint ens genera molts dubtes sobre cóm actuar. En aquesta xerrada reflexionarem sobre els límits i les diferents maneres d'acompanyar la ràbia infantil de manera respectuosa. Alhora, parlarem de la necessitat d'acompanyar-nos a nosaltres mateixos davant les rebequeries dels nostres fills/es.

Cafè temàtic 1 de març

  MARÇ - 19/03/24 -  ELS NOSTRES INFANTS TENEN DRET A ESTAR BÉ  

Xerrada-taller per prevenir l'assetjament escolar, adreçat a famílies, professorat i altres agents educatius, a càrrec de la Fundació SEER.

Organitza: AFA Escola Fabra i AFA La Serreta
Col·labora: Ajuntament d'Alella

Assetjament escolar

Abril - 12/04/24 - L'educació emocional per a famílies La família és el primer contacte de socialització dels infants, i per tant, és un referent molt important per ajudar a desenvolupar les competències emocionals en els nostres fills/es. En aquesta xerrada coneixerem els aspectes fonamentals de l'educació emocional i parlarem sobre cóm facilitar el desenvolupament emocional sa dels nostres fills i filles. Aprofundirem sobre les emocions bàsiques i com acompanyar-les des de ben petits/es. 

educacio emocional

Maig - 24/05/24 - Adéu bolquer! Sovint la retirada del bolquer ens genera molts dubtes i molta incertesa davant com serà la resposta del nostre fill/a quan iniciem la retirada del bolquer. Serà un procés llarg? Li resulta fàcil? Ho farem bé com a p/mares? Per tot això, comentarem com acompanyar al teu fill/a en el seu procés de control d'esfínters i cóm fer una retirada del bolquer de forma sana i feliç. Per últim, comentarem diferents contes que ens ajudaran a acompanyar la retirada del bolquer de manera divertida i respectuosa.

Adeu bolquer

 MAIG - 27 I 30/05/24 - COM PARLAR DE SEXUALITAT AMB LES NOSTRES FILLES I FILLS?Xerrada per a famílies amb noies i/o nois de 10 a 17 anys. A càrrec de Fina Serrat Puig, llevadora. 

Organitzada per totes les AFA de l'Escola Fabra i l'Escola La Serreta en col·laboració amb l'Ajuntament

Activitat gratuïta però aforament limitat, pel que és imprescindible inscripció prèvia:

Dilluns 27 maig a les 18 h. Antigues Escoles Fabra. Aula 1. 📌 Cal formalitzar la inscripció en aquest FORMULARI

Dijous 30 maig a les 18 h. Antigues Escoles Fabra. Aula 2. 📌 Cal formalitzar la inscripció en aquest FORMULARI

Com parlar de sexualitat amb els nostres fills i filles?

 



 
 

 

Pujar al principi de la pàgina