Portada|Educació|Parlem d'educació activitats curs 2022-2023
 
Versió per imprimir
Parlem d'educació activitats curs 2022-2023

Des de l'Espai Famílies organitzem:

  • Els Cafès Temàtics: aquest espai té per objectiu afavorir un lloc de trobada per compartir experiències de la vida quotidiana dels vostres fills/es amb altres mares i pares amb infants de la mateixa edat. És un espai relaxat conduit per la psicopedagoga municipal. De moment les sessions són en format telemàtic. 
  • Patis Oberts: de cara al bon temps, s'organitzen activitats al pati de la Llar d'Infants Els Pinyons, ideal per esdevenir un espai de relació amb infants d'edats similars i les seves famílies en un entorn lliure i relaxat com el pati de l'escola.
  • Xerrades de Parlem d'Educació.

   Activitats Parlem d'educació. Curs 2022-2023


La importància de la comunicació en l'educació dels infants

29 de maig de 2023, de 17.30 h a 19.30 h Sessió virtual

A la xerrada es donaran eines per poder  gestionar les emocions, utilitzant la intel·ligència emocional de forma transformadora i creativa, i per exercir el rol educatiu de forma positiva i assertiva. Així mateix, ser un referent positiu en la comunicació per a les relacions que comencen a construir. 

Destinataris: famílies amb fills fins a 6 anys 

Durada: 1 sessió de 2 hores

Format: Telemàtic, un dia abans rebreu l'enllaç 

Inscripció: Gratuït

La importància de la comunicació...

La importància dels límits en l'ús de les xarxes socials

15 de maig de 2023, de 17 a 19 h, sessió virtual

En aquesta activitat es treballen estratègies per treure el màxim profit de les pantalles, tot fomentant la responsabilitat i l'autonomia dels infants. La xerrada sensibilitzarà sobre els efectes adversos dels dispositius digitals en un ús incorrecte tot facilitant eines per a la gestió dels dispositius digitals amb els fills i filles. També s'oferiran recursos per establir límits.

Destinataris: famílies amb fills d'entre 5 i 12 anys

Durada: 1 sessió de 2 hores

Data: 15 de maig de 17 a 19 h

Format: Telemàtic, un dia abans rebreu l'enllaç 

Límits ús xarxes socials

Eines per ajudar els infants a créixer 

13 d'abril de 2023, de 17 a 19 h, sessió virtual

La xerrada facilitarà eines per a la gestió de les emocions pròpies i amb els fills, oferirà recursos per establir límits i donarà eines per tenir una bona comunicació per fer costat als nostres fills i filles.

Destinataris: famílies amb fills d'entre 5 i 12 anys

Durada: 1 sessió de 2 hores

Data: 13 d'abril de 17h a 19h

Format: Telemàtic, un dia abans rebreu l'enllaç 

Eines-per-ajudar-infants-a-créixer

Comprensió i prevenció dels trastorns alimentaris

 13 de març de 2023.  18 h Institut d'Alella

XERRADA:  Comprensió i prevenció dels trastorns alimentaris. Abordatge des d'una perspectiva integral més enllà del cos i el menjar.

Míriam Sànchez Pellisé, psicòloga i Directora de desenvolupament a ITA especialistes en salut mental.

Xerrada 13 de febrer

Tria la Via

Itineraris educatius després de l'ESO i el paper clau de les famílies

30 de març de 2023, 19 h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Itineraris educatius després de l'ESO i el paper clau de les famílies, activitat adreçada a famílies amb joves que acaben l'ESO. Inscripcions en aquest FORMULARI

Més informació en aquest enllaç www.alella.cat/trialavia 

Tria la via

  Xerrades adreçades a famílies amb infants de 0 a 3 anys   

El llenguatge, una porta oberta al món

14 de juny de 2023, de 17 a 18.30 h 

A càrrec d'Eva Comas, logopeda i psicòloga de l'equip del CDIAP del Maresme
 
A la xerrada es posarà èmfasi en com el domini del llenguatge ajuda als infants a agafar seguretat, augmentar la seva autoestima, a reconèixer les seves emocions, a organitzar el pensament i a gaudir tant dels aprenentatges com de les relacions socials.
 
Destinataris: famílies amb infants fins a 3 anys 
 
Durada: 1 sessió de 2 hores

Format: presencial, amb canguratge  
 
Inscripció: Gratuït. Cal inscripció prèvia a larisa@cavallcartro.cat o trucant a 93 743 26 13.

El llenguatge una porta oberta al món
 

Cafè temàtic. Adéu al bolquer!

26 d'abril de 2023. 15 a 16 h Llar d'Infants Municipals Els Pinyons 

Sovint la retirada del bolquer ens genera molts dubtes i molta incertesa davant com serà la resposta del nostre fill/a quan iniciem la retirada del bolquer. Serà un procés llarg? Li resultarà fàcil? Ho farem bé com a p/mares? Per tot això, comentarem com acompanyar al teu fill/a en el seu procés de control d'esfínters i com fer una retirada del bolquer de forma sana i feliç. Per últim, comentarem diferents contes que ens ajudaran a acompanyar la retirada del bolquer de manera divertida i respectuosa.

L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat es fan presencials de 15 a 16 hores. És gratuït però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a serveipsicopedagogia@gmail.com.

Adéu al bolquer 

Primers auxilis a la primera infància

9 de març de 2023. 17 h Llar d'Infants Municipal Els Pinyons

Es proporcionaran coneixements  bàsics per poder aplicar, en cas  d'emergència, els primers auxilis a un infant, es tractaran entre  altres, situacions de risc vital com  ara l'ennuegament i l'aturada cardiorespiratòria, així com altres situacions menys greus i més  freqüents, com ara les cremades, cops, ferides, convulsions, problemes respiratoris o la febre.

A càrrec de Jésica Sánchez infermera pediàtrica de CAP EL MASNOU.

Primers auxilis a la infància

Cafè temàtic. Límits, conflictes i rebequeries

1 de març de 2023. 15 a 16 h Llar d'Infants Municipals Els Pinyons 

Parlarem sobre les rebequeries i sobre com acompanyar-les de manera respectuosa en allò que necessita el nostre fill/a en aquesta etapa evolutiva. Incidirem sobre l'emoció de la ràbia, una emoció potent que sovint ens genera molts dubtes sobre com actuar. En aquesta xerrada reflexionarem sobre els límits i les diferents maneres d'acompanyar la ràbia infantil de manera respectuosa. Alhora, parlarem de la necessitat d'acompanyar-nos a nosaltres mateixos davant les rebequeries dels nostres fills/es.

 L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat. Es farà presencial en horari de 15 a 16h. És gratuït però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a serveipsicopedagogia@gmail.com.

Més informació a www.alella.cat/cafestematics 

Cafè temàtic 1 de març

Cafè temàtic. L'educació emocional per a famílies

25 de gener de 2023, 15 a 16 h Llar d'Infants Municipals Els Pinyons

La família és el primer contacte de socialització dels infants, i per tant, és un referent molt important per ajudar a desenvolupar les competències emocionals en els nostres fills/es. En aquesta xerrada coneixerem els aspectes fonamentals de l'educació emocional i parlarem sobre com facilitar el desenvolupament emocional sa dels nostres fills i filles. Aprofundirem sobre les emocions bàsiques i com acompanyar-les des de ben petits/es.

L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat, es fan telemàtiques de 14 a 15h. És gratuït però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a serveipsicopedagogia@gmail.com.

CAfè temàtic gener

 

Pujar al principi de la pàgina