Portada|Educació|Programa Parlem d'educació
 
Versió per imprimir
Programa Parlem d'educació

Parlem d'educació

La comunitat educativa d'Alella centralitza en un mateix programa, 'Parlem d'educació', els tallers, xerrades i activitats participatives que s'organitzen al llarg del curs adreçades a les famílies del municipi. El programa pretén incentivar la implicació i la col·laboració de les famílies a través de les AFA, en l'organització i la difusió dels actes i incrementar-ne l'interès i l'assistència.  Les sessions són obertes a tothom i abasten totes les etapes educatives. El contingut del Parlem d'Educació pretén donar resposta als dubtes i a les necessitats que es plantegen les famílies en cada franja d'edat.

Dins del programa del Parlem d'Educació enguany encetem l'Espai Famílies que s'impulsa des de la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons, un espai obert per a totes les famílies del municipi amb infants de 0 a 3 anys. També per aquelles famílies que no tenen els infants escolaritzats però els interessa tenir un espai d'intercanvi i relació amb altres infants de la mateixa edat.

Des de l'Espai Famílies organitzem:

  • Els Cafès Temàtics: aquest espai té per objectiu afavorir un lloc de trobada per compartir experiències de la vida quotidiana dels vostres fills/es amb altres mares i pares amb infants de la mateixa edat. És un espai relaxat conduit per la psicopedagoga municipal. De moment les sessions són en format telemàtic. 
  • Patis Oberts: de cara al bon temps, s'organitzen activitats al pati de la Llar d'Infants Els Pinyons, ideal per esdevenir un espai de relació amb infants d'edats similars i les seves famílies en un entorn lliure i relaxat com el pati de l'escola.
  • Xerrades de Parlem d'Educació.

 PROPERES ACTIVITATS

Eines-per-ajudar-infants-a-créixer 

Dijous 13 d'abril de 2023

17 a 19 h Sessió virtual 

Eines per ajudar els infants a créixer 

La xerrada facilitarà eines per a la gestió de les emocions pròpies i amb els fills, oferirà recursos per establir límits i donarà eines per tenir una bona comunicació per fer costat als nostres fills i filles.

Destinataris: famílies amb fills d'entre 5 i 12 anys

Durada: 1 sessió de 2 hores

Data: 13 d'abril de 17h a 19h

Format: Telemàtic, un dia abans rebreu l'enllaç 

INSCRIPCIONS EN AQUEST FORMULARI

Adéu al bolquer  

Dimecres 26 d'abril de 2023

15 h Llar d'Infants Municipals Els Pinyons

Adéu bolquer!

Sovint la retirada del bolquer ens genera molts dubtes i molta incertesa davant com serà la resposta del nostre fill/a quan iniciem la retirada del bolquer. Serà un procés llarg? Li resultarà fàcil? Ho farem bé com a p/mares? Per tot això, comentarem com acompanyar al teu fill/a en el seu procés de control d'esfínters i com fer una retirada del bolquer de forma sana i feliç. Per últim, comentarem diferents contes que ens ajudaran a acompanyar la retirada del bolquer de manera divertida i respectuosa.

L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat, es fan telemàtiques de 14 a 15h. És gratuït però cal inscripció prèvia enviant un email a serveipsicopedagogia@gmail.com.

Dilluns 15 de maig de 2023

17 a 19 h Sessió virtual 

La importància dels límits en l'ús de les xarxes socials

En aquesta activitat es treballen estratègies per treure el màxim profit de les pantalles, tot fomentant la responsabilitat i l'autonomia dels infants. La xerrada sensibilitzarà sobre els efectes adversos dels dispositius digitals en un ús incorrecte tot facilitant eines per a la gestió dels dispositius digitals amb els fills i filles. També s'oferiran recursos per establir límits.

Destinataris: famílies amb fills d'entre 5 i 12 anys

Durada: 1 sessió de 2 hores

Data: 15 de maig de 17h a 19h

Format: Telemàtic, un dia abans rebreu l'enllaç 

INSCRIPCIONS EN AQUEST FORMULARI 

29 de maig de 2023

de 17.30 h a 19.30 h Sessió virtual

La importància de la comunicació en l'educació dels infants

A la xerrada es donaran eines per poder  gestionar les emocions, utilitzant la intel·ligència emocional de forma transformadora i creativa, i per exercir el rol educatiu de forma positiva i assertiva. Així mateix, ser un referent positiu en la comunicació per a les relacions que comencen a construir. 

Destinataris: famílies amb fills fins a 6 anys 

Durada: 1 sessió de 2 hores

Format: Telemàtic, un dia abans rebreu l'enllaç 

Inscripció: Gratuït. Cal inscripció prèvia a www.alella.cat/parlemeducacio 

14 de juny de 2023

17 a 18.30 h 

El llenguatge, una porta oberta al món
 
A càrrec d'Eva Comas, logopeda i psicòloga de l'equip del CDIAP del Maresme
 
A la xerrada es posarà èmfasi en com el domini del llenguatge ajuda als infants a agafar seguretat, augmentar la seva autoestima, a reconèixer les seves emocions, a organitzar el pensament i a gaudir tant dels aprenentatges com de les relacions socials.
 
Destinataris: famílies amb infants fins a 3 anys 
 
Durada: 1 sessió de 2 hores

Format: presencial, amb canguratge  
 
Inscripció: Gratuït. Cal inscripció prèvia a larisa@cavallcartro.cat o trucant a 93 743 26 13.
 

 

 

Pujar al principi de la pàgina