Portada|Educació|Programa Parlem d'educació
 
Versió per imprimir
Programa Parlem d'educació

Parlem d'educació

La comunitat educativa d'Alella centralitza en un mateix programa, 'Parlem d'educació', els tallers, xerrades i activitats participatives que s'organitzen al llarg del curs adreçades a les famílies del municipi. El programa pretén incentivar la implicació i la col·laboració de les famílies a través de les AMPA, en l'organització i la difusió dels actes i incrementar-ne l'interès i l'assistència.  Les sessions són obertes a tothom i abasten totes les etapes educatives. El contingut del Parlem d'Educació pretén donar resposta als dubtes i a les necessitats que es plantegen les famílies en cada franja d'edat.

Dins del programa del Parlem d'Educació enguany encetem l'Espai Famílies que s'impulsa des de la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons, un espai obert per a totes les famílies del municipi amb infants de 0 a 3 anys. També per aquelles famílies que no tenen els infants escolaritzats però els interessa tenir un espai d'intercanvi i relació amb altres infants de la mateixa edat.

Des de l'Espai Famílies organitzem:

  • Els Cafès de les 3: aquest espai té per objectiu afavorir un lloc de trobada per compartir experiències de la vida quotidiana dels vostres fills/es amb altres mares i pares amb infants de la mateixa edat. És un espai relaxat conduit per la psicopedagoga municipal. De moment les sessions són en format telemàtic. 
  • Patis Oberts: de cara al bon temps, s'organitzen activitats al pati de la Llar d'Infants Els Pinyons, ideal per esdevenir un espai de relació amb infants d'edats similars i les seves famílies en un entorn lliure i relaxat com el pati de l'escola.
  • Xerrades del Parlem d'Educació, bimensualment a la Llim Els Pinyons es realitzen una xerrades entorn un tema concret relacionat amb la criança dels nostres infants, dirigides a totes les famílies amb infants de 0 a 3 anys. Mentre dura la xerrada s'ofereix un espai de canguratge al mateix centre educatiu supervisat per l'equip del centre.

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia.

Amb la crisi sanitària algunes de les activitats es poden veure afectades

 

Espai Famílies. Els Cafès de les 3

Amb l'inici del curs escolar, i ara que ja portem unes setmanes de rodatge, reprenem les sessions del "Cafè de les tres" dins l'Espai Famílies de la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons, un espai obert per a totes les famílies del municipi amb infants de 0 a 3 anys. Aquest espai té per objectiu afavorir un lloc de trobada per compartir experiències de la vida quotidiana dels vostres fills/es amb altres mares i pares amb infants de la mateixa edat. És un espai relaxat conduit per la psicopedagoga municipal. De moment les sessions s'han plantejat en format telemàtic fins a nou avís. . És gratuït però cal inscripció prèvia enviant un email a serveipsicopedagogia@gmail.com. L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat.

Dimarts 24 de novembre 15.00-16.00  Límits i gestió de les rabietes.

En aquest taller es tractarà de forma introductòria l'adquisició de certes habilitats en nens de 2-3 anys, enfocant la rabieta com un aspecte del desenvolupament normal però aportant i compartint  estratègies de gestió per part dels adult. També tractarem la funció que tenen els límits  i els beneficis per als infants.

 

Dimarts 26 de gener 15.00-16.00 Les pors i la seva gestió.

En aquesta sessió s'introduirà i s'explicarà el mecanisme de la por, entès com una emoció normal, i coherent en l'etapa de desenvolupament dels infants. Hi ha infants però que poden ser més porucs que altres, o que els hi costi més gestionar aquestes pors. Es compartiran  estratègies per  poder ajudar als infants a gestionar millor aquesta emoció, aportant pautes psicoeducatives.

 

Dimarts 23 de febrer 15.00-16.00 El menjar, la son i hàbits adequats.

Sovint ens trobem en què establir hàbits de son i de menjar a vegades pot costar una mica. L'objectiu d'aquest taller és fer referència a algunes de les dificultats amb les que ens podem trobar per establir aquests hàbits, aportant estratègies de gestió d'algunes situacions, i compartir vivències relacionades amb aquest aspecte.

 

Dimarts 23 de març 15.00-16.00 El vincle

El creixement sa del recent nascut es relaciona amb l'establiment del vincle segur amb els seus progenitors. En aquesta sessió introduirem el concepte del vincle segur, així com els diferents tipus de vincle que es pot generar amb els infants i les possibles respostes dels infants. S'encaminarà a aportar estratègies per afavorir una vinculació segura amb l'infant  i les figures adultes més properes que el cuiden.

 

Dimarts 25 de maig 15.00-16.00 Treure els bolquers

L'objectiu d'aquest taller és fer una aproximació a la fase de treure els bolquers al nostre infant, aportant coneixements psicològics en relació a aquesta fase del desenvolupament, així com poder compartir i aprofundir en certes dificultats que podem experimentar en aquesta etapa. Parlarem de propostes que ajuden a superar aquesta etapa.

 

Dimarts 15 de juny 15.00-16.00 El joc

El joc és la manera innata dels infants de conèixer el nostre entorn i aprendre. Parlarem del joc com a element clau pel desenvolupament de l'infant, dels seus  beneficis  i dels diferents tipus de joc. El joc  també aporta informació sobre el desenvolupament evolutiu de l'infant. A la vegada, s'exposaran diferents tipus de joc que són activitats plaents i espais de descoberta i elaboració de coneixement i aprenentatge

  

Pujar al principi de la pàgina