Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 21 de desembre de 202321.12.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova el Pla d'Actuació Municipal 2024-2027
Ple desembre

El Ple del 21 de desembre va aprovar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2024-2027 que ha de servir de full de ruta per als pròxims quatre anys. El document de treball recull l'essència de l'acord de govern signat entre les formacions a inicis del mandat i abans de la seva aprovació ha passat per un període d'informació i debat que s'ha fet extensiu, per primera vegada, als diferents òrgans de participació  —el Consell de Poble, el Consell Agrari, el Consell d'Infància o el Consell d'Educació— i s'ha obert també a la ciutadania a través de la plataforma decidim alella.cat/decidim. 

A través d'aquest procés, i a proposta del Consell Educatiu Municipal, s'ha afegit una nova acció que és la de promoure un programa per fomentar la lectura de forma coordinada entre la Biblioteca, les direccions de les escoles i les AFA. Igualment, s'han reformulat d'altres com l'elaboració d'un apartat al web municipal amb la guia de serveis on s'incloguin els recursos dirigits a les dones i al col·lectiu LGTBI+ o l'aprovació d'un nou pla d'Equitat de Gènere i de les Diversitats de Gènere i Sexuals, amb l'actualització dels protocols de violències masclistes i lgtbifòbiques, a proposta del col·lectiu Tribu Feminista.

El PAM es va aprovar amb els vots a favor dels dos grups del govern, ERC+SxA i Alella Primer-PSC, l'abstenció del PP i el vot en contra de Per Alella Junts-CM i Primàries Alella. 

La portaveu de Per Alella Junts-CM, Natàlia Brenes, va justificar el vot en contra pel fet que, tot i les converses mantingudes en el govern, el document no reflecteix les demandes de les accions plantejades pel seu grup municipal i va criticar la manca de concreció d'algunes de les actuacions plantejades. La portaveu de Primàries Alella, Glòria Monné, va valorar l'esforç realitzat en l'elaboració del PAM, però va considerar que es tracta d'un allista de bons desitjos sense definir ni concretar que no donen solucions al problema de l'habitatge, el futur de les zones agrícoles o la vertebració del municipi.  Josep Antoni Bernal, del grup municipal del PP, va proposar la realització d'Audiències Públiques per donar més visibilitat a allò que fa l'Ajuntament. L'alcalde, Marc Almendro, va agrair les aportacions dels grups municipals i va insistir que tot i no haver arribat a acords, el PAM és un referent, però no un limitador i el govern està obert a tractar aquelles qüestions que puguin ajudar a millorar el poble i la vida de la ciutadania. 

166 accions previstes

El Pla d'Actuació Municipal 2024-2027 s'ha elaborat tenint en compte la situació actual i amb una visió realista. Les accions que el govern es compromet a dur a terme han estat avaluades perquè tècnicament i econòmicament es puguin portar a terme i, sobretot, perquè encaixin en el pressupost municipal.

El PAM inclou 166 accions que s'estructuren a través de 43 línies estratègiques aplegades en 13 eixos temàtics que són els següents:

Bon govern i transparènciaParticipació i civisme Ciutadania  Seguretat Ciutadana Educació i infància Gent granJoventut Cultura Esports Turisme, identitat i festesEconomia Espai públic i mobilitatTerritori i transformació verda

Veure document sencer

PAM 2024-2027

PAM 2024-2027

Fitxer: PAM_per_publicar.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 17
Mida: 723.57 kB

Veure document en format excel 

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina