Exposicions temporals
Publicat el 21 de gener de 201621.01.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versiˇ per imprimir
Llindars en el punt imm˛bil del mˇn que gira
Exposiciˇ de Jordi Fulla, del 22 de gener al 14 de febrer, a Can ManyÚ
 • Dates: 
  Del 22 de gener al 14 de febrer
 • Horari: 
  Dimecres, dijous i divendres, de 17.30 a 20.30h. Dissabtes i diumenges de 10 a 14h.
 • Lloc: 
  Can ManyÚ, espai d'art i creaciˇ
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Descripciˇ

  Cartell expo gener Can ManyÚDel 22 de gener al 14 de febrer es pot veure a Can ManyÚ l'exposiciˇ “Llindars en el punt imm˛bil del mˇn que gira” de l'artista catalÓ Jordi Fulla (Igualada,1967), una proposta artÝstica concebuda com awork in progress, integrat en el programa Itiner ‘ART de la Fundaciˇ Vila Casas, una colĚlaboraciˇ amb la que es pretÚn establir sinŔrgies entre diferents centres d'art.

  Es tracta d'un proposta integrada per pintures i una instalĚlaciˇ on l'artista reflexiona entorn de la poŔtica del buit i la necessitat de l'home contemporani de reprendre la relaciˇ esquinšada amb la natura, una actitud contemplativa despullada de tot artifici.

  “En recˇrrer el territori catalÓ per a treballar en l'elaboraciˇ d'uns mapes, se'm van fer evidents unes petites construccions, les cabanes de pedra seca que, si bÚ nom'eren desconegudes, em sorprengueren pel seu nombre i pel misteri que desprenien.  Contenidors de mem˛ria del paisatge i de l'activitat humana desplegada durant segles, les cabanes em parlaven en veu baixa  del temps i de la relaciˇ de l'home amb el seu entorn” , explica Jordi Fulla, que amb aquest projecte  pict˛ric desplega  una aproximaciˇ estŔtica entorn una arquitectura, les cabanyes de pedra seca, que mÚs enllÓ del seu prop˛sit funcional  -d'emmagatzematge i aixopluc- esdevenen  elements catalitzadors de l'espai i del temps.

  Aquestes construccions fetes d'excedents – adobs, pedres, fulles o branques – no es caracteritzen pel carÓcter extractiu de les construccions modernes: no sˇn piconadora urbanÝstica; sˇn paisatge. La seva prevalenša en el temps testimonien el passat i conviden a fer-ne un rastreig: la majoria no tenen porta. Sˇn mÚs arxiu misteriˇs que propietat privada.

  Jordi Fulla ens convida a veure en aquestes construccions espais de pensament i aixopluc i ens evoca les pors ancestrals de l'Ússer humÓ: la irreversibilitat del pas del temps i la vulnerabilitat de l'Ússer exposat a l'espai obert i a l'oblit posterior a la finitud de la vida humana . Les cabanes de pedra seca, per contra, ens ofereixen intimitat, foscor, fins trobar racons insospitats dels cofres tancats de l'inconscient humÓ.

  Per ˙ltim, un concepte associat: el llindar. La barrera de pedra que traša el lÝmit de la dicotomia dins-fora. Projecciˇ, mutaciˇ, llum i temporal en contrast a foscor, defensa de la conservaciˇ i intimitat.

  Inauguraciˇ: divendres 22 de gener a les 20h

  Visites comentades per l'artista: 31 de gener i 7 de febrer


Pujar al principi de la pÓgina