Notícies
Publicat el 12 de gener de 201812.01.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova definitivament un pressupost de 14 milions d'euros per aquest any
Els comptes es van aprovar amb el vot a favor d'ERC+SxA, el vot en contra de Gd'A i l'abstenció de PDeCAT i Alternativa per Alella-CUP

AjuntamentEl Ple de l'Ajuntament va donar llum verda definitiva als pressupostos municipals de 2018 en la sessió celebrada aquest dijous 11 de gener. Els comptes municipals, que no han variat respecte a l'aprovació inicial del 30 de novembre, ascendeixen enguany a 14.0211.82, un 2,08% més a l'exercici anterior. Tampoc van haver canvis a les votacions: el pressupost es va aprovar amb el vot a favor d'ERC+SxA, el vot en contra de Gd'A i l'abstenció de PDeCAT i Alternativa per Alella-CUP.  

A la sessió, el govern va mantenir el compromís d'incrementar els recursos humans i materials per a la Policia Local, tal i com ja va acordar amb el representant de PDeCAT en la votació inicial del pressupost, propiciant l'abstenció d'aquest grup municipal. El govern també es va comprometre a incloure al pressupost al llarg de l'exercici altres propostes presentades per Alternativa per Alella-CUP, tot i que en l'aprovació definitiva es van desestimar les al·legacions presentades per aquest grup per "manca de fonamentació legal".  Les propostes acordades amb aquest grup de l'oposició són incrementar en 5.000 euros més les partides destinades a la prevenció d'incendis; redactar un projecte de millorar viàries per als vianants al carrer del Doctor Homs; incorporar una clàusules socials en la licitació del nou contracte de neteja d'edificis municipals; elaborar un estudi que permeti dissenyar el camí escolar de l'Escola La Serreta i crear un fons de 3.000 euros per ajudar els refugiats. 

Gd'A va ratificar el vot en contra de la votació inicial per considerar que no  s'està avançant en l'elaboració de pressupostos participatius tot i tenir instruments per fer-ho com el Consell del Poble i el reglament de participació. Aquest grup municipal també va considerar poc equilibrada i "ridícula" la quantitat de 3.000 euros que es vol destinar als refugiats, tenint en compte que l'Ajuntament s'havia ofert com a municipi acollidor.

Més de 2 milions d'inversions

Enguany es destinaran més de 2 milions d'euros a inversions; entre les quals destaquen les millores de l'enllumenat públic; l'execució del projecte del tram de la Riera comprès entre el pou sorrenc i Camp d'Esports Municipal; els 250.000€ que es destinen anualment a l'arranjament de paviments i voreres; l'adquisició de terrenys; obres al carrer Canonge i al carrer Cervantes i la substitució de la gespa del Camp d'Esports Municipal. També cal destacar, una partida de 302.000€ destinada a la redacció de projectes com el del tram de la Riera comprés entre la plaça dels Germans Lleonart i el pont de l'autopista i el dels habitatges públics del sector de l'antiga fàbrica de pintures.  

Els comptes municipals també inclouen un fons de contingències, que ascendeix a 235.000€, per a possibles imprevistos que puguin sorgir al llarg de l'any. El capítol de despeses de personal s'incrementa un 2,20% per l'increment de l'1% de les retribucions i la creació d'una plaça de tècnic informàtic. 

Inversions  A què es dediquen cada 100 euros Origen dels ingressos

Repartiment de despeses 


Augment de partides a 14 de les 22 regidories

Més de la meitat de les regidories de l'Ajuntament (14 de les 22) disposen d'una major dotació pressupostària per a 2018. Adolescència i Joventut, Cultura, Innovació o Urbanisme són algunes de les àrees que registren un increment més significatiu. En el cas d'Adolescència i Joventut l'augment està vinculat al nou contracte de gestió; a Cultura ve motivat per l'entrada en funcionament del nou espai d'arts escèniques Casal d'Alella; a Urbanisme per l'adquisició de terrenys i a Innovació per la creació d'una plaça de tècnic informàtic. L'obertura del nou equipament cultural també suposa increments en altres àrees com a Comunicació o Alcaldia. 

regidories

El pressupost consolidat de l'Ajuntament  -que inclou els comptes municipals i els del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella-  ascendeix a 14.111.382 euros.

Altres qüestions tractades al Ple

A la sessió plenària de l'11 de gener es va donar compte del decret d'alcaldia pel qual s'estima la sol·licitud del portaveu de l'Alternativa per Alella-CUP de passar del règim retributiu de dedicació parcial al règim d'assistència i es va aprovar per unanimitat la concessió de la Medalla d'Alella, en la seva categoria de plata, a l'Agrupació Sardanista Alella pels seus 25 anys d'història. També es va aprova per unanimitat una bonificació del 50% en l'Impost de Construccions Instal·lacions i Obres (ICIO) a les obres de rehabilitació de la masia de Cal Doctor, inclosa en el catàleg de patrimoni del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal d'Alella.

Pujar al principi de la pàgina