Notícies
Publicat el 4 de desembre de 201704.12.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova inicialment un pressupost de més de 14 milions d'euros per l'any vinent
Les comptes municipals es van aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA, l'abstenció de PDeCAT i AA-CUP i el vot en contra de Gd'A.

AjuntamentEl Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment el 30 de novembre un pressupost de 14.021.182€ per a 2018. Aquesta xifra suposa un increment del 2,08% respecte al pressupost de l'exercici anterior. 

L'any vinent es preveuen destinar més de 2 milions d'euros a inversions; entre les quals destaquen les millores de l'enllumenat públic; l'execució del projecte del tram de la Riera comprès entre el pou sorrenc i Camp d'Esports Municipal; els 250.000€ que es destinen anualment a l'arranjament de paviments i voreres; l'adquisició de terrenys; obres al carrer Canonge i al carrer Cervantes i la substitució de la gespa del Camp d'Esports Municipal. També cal destacar, una partida de 302.000€ destinada a la redacció de projectes com el del tram de la Riera comprés entre la plaça dels Germans Lleonart i el pont de l'autopista i el dels habitatges públics del sector de l'antiga fàbrica de pintures.  

Els comptes municipals també inclouen un fons de contingències, que ascendeix a 235.000€, per a possibles imprevistos que puguin sorgir al llarg de l'any. El capítol de despeses de personal s'incrementa un 2,20% per l'increment de l'1% de les retribucions i la creació d'una plaça de tècnic informàtic. 

Inversions  A què es dediquen cada 100 euros Origen dels ingressos

Repartiment de despeses 


Augment de partides a 14 de les 22 regidories

Més de la meitat de les regidories de l'Ajuntament (14 de les 22) disposaran d'una major dotació pressupostària per al proper any 2018. Adolescència i Joventut, Cultura, Innovació o Urbanisme són algunes de les àrees que registren un increment més significatiu. En el cas d'Adolescència i Joventut l'augment està vinculat al nou contracte de gestió; a Cultura ve motivat per l'entrada en funcionament del nou espai d'arts escèniques Casal d'Alella; a Urbanisme per l'adquisició de terrenys i a Innovació per la creació d'una plaça de tècnic informàtic. L'obertura del nou equipament cultural també suposa increments en altres àrees com a Comunicació o Alcaldia. 

regidories

Exposició pública fins al 2 de gener

El pressupost estarà a exposició pública del 7 de desembre al 2 de gener i en cas que no es pressentin al·legacions es considerarà aprovat definitivament.

L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, va qualificar el pressupost com de "continuïtat" de l'obra de govern  i "consolidació" dels serveis que ve desplegant l'Ajuntament.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA, el vot en contra de Gd'A i l'abstenció de PDeCAT i AA-CUP.  

Gd'A va votar en contra argumentant que no es un pressupost "participatiu ni en clau de gènere" i amb "poca relació" amb les mesures previstes en el Pla d'Actuació Municipal. El regidor del PDeCAT es abstenir després de demanar més recursos humans i tècnics per a la Policia Local, una petició que va ser recollida per l'alcalde amb el compromís de poder-la fer efectiva. També es va abstenir el regidor de l'AA-CUP qui va lamentar no haver estat "inclós en el debat i l'elaboració del pressupost". 
Pujar al principi de la pàgina