Notícies
Publicat el 23 de desembre de 201623.12.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova inicialment un pressupost de 13,7 miliones d'euros per a l'any vinent
Els comptes municipals es van aprovar amb el vot a favor d'ERC+SxA i Alella Primer-CP, l'abstenció de Alternativa per Alella-CUP i el vot en contra de Gd'A, CDC i PP

Ajuntament d'AlellaEl Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment el passat dijous 22 de desembre un pressupost de 13.735.401€ per a 2017. Aquesta xifra suposa un increment del 3,6% respecte al pressupost de l'exercici anterior. L'augment pressupostari prové principalment de l'ingrés d'1,2 milions d'euros procedent del conveni urbanístic de Can Calderó i l'ajustament a l'alça de la recaptació d'alguns impostos directes com el de la plusvàlua i del cobrament de l'IBI de l'autopista.

Aquest increment d'ingressos es tradueix en un augment de 3,9% de l'import destinat a inversions que ascendeix a més de 2,4 milions d'euros. La major part d'aquests diners es destinaran a l'acabament del futur espai cultural del carrer de Santa Madrona i la reforma de l'edifici de l'Ajuntament per tal de millorar l'accessibilitat. Les obres de millora del camp d'esports municipal, la pavimentació de carrers i l'ampliació del carrer Lleida, són altres de les actuacions destacades del pressupost. També inclou un fons de contingències, que ascendeix a 383.000€, per a possibles imprevistos que puguin sorgir al llarg de l'any.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA i Alella Primer-CP, l'abstenció de la Alternativa per Alella-CUP i els vots en contra de Gd'A, CDC i PP. L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, va destacar durant la sessió que es tracta d'un pressupost de continuitat que permetrà mantenir els serveis i seguir la feina iniciada sense haver de recórrer a més endeutament. Per la seva part, la portaveu de Gd'A, Mercè Marzo, va justificar el vot en contra perquè es tracta d'uns pressupostos no participatius i que tampoc han estat elaborats en clau de gènere, entre d'altres qüestions. El regidor de CDC, Esteve Garcia-Ossorio, va apel·lar a la manca de confiança en el govern per argumentar el seu vot en contra, mentre que la regidora del PP, Annerose Bloss, es va mostrar contraria a la proposta del govern per considerar que el pressupost presentat no recull les prioritats que té el municipi. El representant d'Alternativa per Alella-CUP, Oriol Font, es va abstenir a la votació assenyalant que es tracta d'un estat inicial de pressupost que encara té camí per recórrer.

Període d'exposició pública

Després de la publicació al BOPB, els comptes generals, així com la plantilla i la relació de llocs de treball, s'exposaran al públic durant un termini de 15 dies hàbils durant els quals les persones interessades podran examinar-lo i presentar-hi reclamacions davant del Ple. El pressupost es considerarà definitivament aprovat si durant aquest termini no es presenten al·legacions.

Més dotació per a la majoria de regidories

La majoria de regidories veuran incrementada l'any vinent les partides pressupostàries, seguint la tendència iniciada aquest any 2016, per tal d'adaptar-les als serveis que presten i poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania, fer front al manteniment del municipi i acomplir els objectius marcats pel Pla d'Actuació Municipal. Educació, Civisme i Seguretat Ciutadana, Serveis a les Persones, Participació, Cultura i Festes Popular o Serveis Municipals són algunes de les regidores que incrementen les dotacions.

Regidories

A què es detinen cada 100 euros    Origen dels ingressos  Repartiment despeses

Informació relacionada
A la sessió també es va aprovar el canvi de denominació de CDC a PDeCAT i l'adhesió a la campanya "Casa nostra és casa vostra"
El Ple aprova provisionalment les ordenances fiscals per a 2017 sense canvis rellevants per als contribuents
Pujar al principi de la pàgina