Portada|Educació|Cafès temàtics per a famílies amb infants de 0 a 3 anys
 
Versió per imprimir
Cafès temàtics per a famílies amb infants de 0 a 3 anys
Cafè temàtic

Amb l'inici del nou any, es reprenen les sessions del "Cafè de les tres" dins l'Espai Famílies de la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons, un espai obert per a totes les famílies del municipi amb infants de 0 a 3 anys.

Aquest espai té per objectiu afavorir un lloc de trobada per compartir experiències de la vida quotidiana dels vostres fills/es amb altres mares i pares amb infants de la mateixa edat. És un espai relaxat conduit per la psicopedagoga municipal. De moment les sessions s'han plantejat en format telemàtic fins a nou avís. 

L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat, es fan telemàtiques de 14 a 15h. És gratuït però cal inscripció prèvia enviant un email a serveipsicopedagogia@gmail.com.

Dimecres 9 de novembre de 2022

El desenvolupament de l'infant de 0 a 3 anys

Els primers anys de vida són molt importants per a un desenvolupament òptim de l'infant. 

En aquesta xerrada s'exposen les pautes que indiquen l'evolució dels infants d'entre 0 i 3 anys agrupats en diferents aspectes rellevants d'aquesta etapa evolutiva, com ara, a nivell psicomotriu i d'autonomia personal, a nivell de comunicació i llenguatge, i a nivell emocional, entre altres.

Cafè temàtic novembre

Dimecres 25 de gener de 2023

L'educació emocional per a famílies

La família és el primer contacte de socialització dels infants, i per tant, és un referent molt important per ajudar a desenvolupar les competències emocionals en els nostres fills/es. En aquesta xerrada coneixerem els aspectes fonamentals de l'educació emocional i parlarem sobre com facilitar el desenvolupament emocional sa dels nostres fills i filles. Aprofundirem sobre les emocions bàsiques i com acompanyar-les des de ben petits/es.


Dimecres 22 de febrer de 2023

Límits, conflictes i rebequeries 

Parlarem sobre les rebequeries i sobre com acompanyar-les de manera respectuosa en allò que necessita el nostre fill/a en aquesta etapa evolutiva. Incidirem sobre l'emoció de la ràbia, una emoció potent que sovint ens genera molts dubtes sobre com actuar. En aquesta xerrada reflexionarem sobre els límits i les diferents maneres d'acompanyar la ràbia infantil de manera respectuosa. Alhora, parlarem de la necessitat d'acompanyar-nos a nosaltres mateixos davant les rebequeries dels nostres fills/es.


Dimecres 22 de març de 2023

Estimulació de la parla

Els infants aprenen a comunicar-se a través de la interacció amb els altres, i per tant, la família és un element clau per a l'adquisició de la parla. Coneixerem les etapes del desenvolupament del llenguatge i parlarem sobre la importància d'estimular als nostres fills/es per a que adquireixin un bon llenguatge oral des d'edats primerenques. Coneixerem diferents activitats, jocs, i materials que ens ajudaran a estimular el llenguatge dels nostres fills/es de manera lúdica i divertida.

 

Dimecres 26 d'abril de 2023

Adeu bolquer!

Sovint la retirada del bolquer ens genera molts dubtes i molta incertesa davant com serà la resposta del nostre fill/a quan iniciem la retirada del bolquer. Serà un procés llarg? Li resultarà fàcil? Ho farem bé com a p/mares? Per tot això, comentarem com acompanyar al teu fill/a en el seu procés de control d'esfínters i com fer una retirada del bolquer de forma sana i feliç. Per últim, comentarem diferents contes que ens ajudaran a acompanyar la retirada del bolquer de manera divertida i respectuosa.

 

 

 L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat, es fan telemàtiques de 14 a 15h. És gratuït però cal inscripció prèvia enviant un email a serveipsicopedagogia@gmail.com.

 

Pujar al principi de la pàgina