Notícies
Publicat el 31 d'octubre de 201831.10.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Els impostos i taxes municipals es mantindran congelats l'any vinent

Ple de pressupostA més del pressupost per l'any vinent, el Ple del 25 d'octubre també va aprovar, provisionalment, les ordenances fiscals per a l'any 2019. Els impostos i taxes es mantenen igual que l'any 2018 (el tipus impositiu de l'IBI es 0,629 per a béns urbans i 0,70 per a béns rústics) i només s'han introduït ajustaments i variacions tècniques en algunes ordenances fiscals per millorar-ne la gestió. Les dues variacions més destacables fan referència a l'Impost de Béns Immobles (IBI) i a l'impost sobre l'increment de valor de terrenys de naturalesa urbana (la plusvàlua).

En la primera ordenança s'incorpora una bonificació del 65% per a les concessionàries de l'Ajuntament, per tal de garantir l'equilibri econòmic i pal·liar l'efecte de la regularització cadastral promoguda per l'Estat. Amb aquesta bonificació es pretén, sobretot, treure pressió sobre la concessionària del Complex Esportiu Municipal (Uesport) que ha vist incrementada la quota de 5.500 a 18.000€ . La modificació de l'impost de l'IBI es va aprovar amb el vot a favor d'ERC+SxA i AP-CP i l'abstenció d'AA-CUP i el vot en contra de Gd'A.

A la plusvàlua s'incorpora un nou apartat segons el qual no caldrà pagar aquest impost quan s'acrediti la inexistència d'un increment de valor en la transmissió. La modificació d'aquest impost va ser aprovat amb el vot a favor d'ERC+SxA, Gd'A i AP-CP i l'abstenció d'AA-CUP.  

També es van aprovar canvis a les taxes de gual i d'ocupació de terrenys, que passen a regular-se per liquidació i no per autoliquidació, com fins ara. Per últim, s'incrementa de 80 a 90€ la taxa d'instal·lació de parades a la Fira de la Verema i de 40 a 50€ a la Fira de Nadal, perquè l'Ajuntament assumirà el  cost de la vigilància que fins ara pagaven els paradistes.  La modificació d'aquestes tres taxes es va aprovar per unanimitat. 

Les modificacions provisionals de les ordenances esdevindran definitives un cop superat el termini d'exposició pública de 30 dies hàbils, del 2 de novembre al 14 de desembre, ambdós inclosos. 

Pujar al principi de la pàgina