Ajuntament d#39;Alella
Portada|Educació|Cafès temàtics per a famílies amb infants de 0 a 3 anys
 
Cafè temàtic

Amb l'inici del nou any, es reprenen les sessions del "Cafè de les tres" dins l'Espai Famílies de la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons, un espai obert per a totes les famílies del municipi amb infants de 0 a 3 anys.

Aquest espai té per objectiu afavorir un lloc de trobada per compartir experiències de la vida quotidiana dels vostres fills/es amb altres mares i pares amb infants de la mateixa edat. És un espai relaxat conduit per la psicopedagoga municipal. De moment les sessions s'han plantejat en format telemàtic fins a nou avís. 

L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat.

Les sessions són presencials a la LLIM PINYONS de 15 a 16h. Per a confirmar assistència cal enviar un mail a la psicopedagoga municipal Sara Agell a  serveipsicopedagogia@gmail.com.

  Novembre - 10/11/23 – Etapes del desenvolupament de 0 a 3 anys Els primers anys de vida són molt importants per a un desenvolupament òptim de l'infant. En aquesta xerrada s'exposa les diferents etapes evolutives en els primers anys de vida i es destaquen aspectes claus de les àrees física, cognitiva i socioemocional per al desenvolupament òptim de l'infant.

Gener - 19/01/24 – El vincle segur L'aferrament segur és un lligam emocional saludable entre els pares i els fills que proporciona seguretat i confiança al nen. Es caracteritza per la proximitat, la comunicació afectuosa i la capacitat d'explorar el món de manera segura. Fomentar l'aferrament segur és essencial per al desenvolupament emocional i social saludable dels nens. en aquesta xerrada coneixerem els tipus d'aferrament, els beneficis d'un vincle segur i com aconseguir-lo. 

Març - 1/03/24 – Rebequeries: educar amb límits i amor Parlarem sobre les rebequeries i sobre com acompanyar-les de manera respectuosa en allò que necessita el nostre fill/a en aquesta etapa evolutiva. Incidirem sobre l'emoció de la ràbia, una emoció potent que sovint ens genera molts dubtes sobre cóm actuar. En aquesta xerrada reflexionarem sobre els límits i les diferents maneres d'acompanyar la ràbia infantil de manera respectuosa. Alhora, parlarem de la necessitat d'acompanyar-nos a nosaltres mateixos davant les rebequeries dels nostres fills/es.

Abril - 12/04/24 - L'educació emocional per a famílies La família és el primer contacte de socialització dels infants, i per tant, és un referent molt important per ajudar a desenvolupar les competències emocionals en els nostres fills/es. En aquesta xerrada coneixerem els aspectes fonamentals de l'educació emocional i parlarem sobre cóm facilitar el desenvolupament emocional sa dels nostres fills i filles. Aprofundirem sobre les emocions bàsiques i com acompanyar-les des de ben petits/es. 

Maig - 24/05/24 - Adéu bolquer! Sovint la retirada del bolquer ens genera molts dubtes i molta incertesa davant com serà la resposta del nostre fill/a quan iniciem la retirada del bolquer. Serà un procés llarg? Li resulta fàcil? Ho farem bé com a p/mares? Per tot això, comentarem com acompanyar al teu fill/a en el seu procés de control d'esfínters i cóm fer una retirada del bolquer de forma sana i feliç. Per últim, comentarem diferents contes que ens ajudaran a acompanyar la retirada del bolquer de manera divertida i respectuosa.