Portada|Equitat de gènere|Jornades del 8 de Març. Dia Internacional de les Dones
 
Versió per imprimir
Jornades del 8 de Març. Dia Internacional de les Dones
Dia dones 2023

L'any 1977 les Nacions Unides van declarar el dia 8 de març com a Dia Internacional de les Dones. L'Ajuntament organitza diverses activitats per commemorar aquesta diada per tal de posar en valor el paper de les dones a la societat així com reflexionar sobre les desigualtats entre dones i homes. D'aquesta manera, es pretén sensibilitzar la població per avançar cap a una població més igualitària i justa per a tothom.

El programa del 8 de març inclou cada any activitats organitzades des de diferents àrees de l'Ajuntament així com per part de les entitats. Com a acte central, representants de les entitats de dones i del consistori llegeixen el manifest institucional.

JORNADES 8M – DIA INTERNACIONAL DE LES DONES – 2023

Us animem a participar a les xarxes socials amb l'etiqueta  #8MAlella #DiaDonesAlella 

Dissabte 4 de març

18:30 a 20:30 h. Àgora.

Mural feminista pel 8M!

Espai d'expressió artística i social al voltant del vuit de març. Disseny de plafons reivindicatius per compartir el dia internacional de les dones i per Santa Madrona. Un espai on poder reflexionar, compartir experiències i situacions amb altres noies i joves sobre com ens afecta l'heteropatriarcat.

Diumenge 5 de març

12 h. Can Manyé.

Imatges... reflexes... mirades... Performance d'Isa Fontbona en el marc de l'Exposició "L'altre ubic. Migracions del cos fragmentat"

De quina manera esculpim la forma en què volem presentar-nos davant la mirada de l’“altre”? En quines dinàmiques sotmetem els nostres cossos de forma meditativa i integrada com a part de la nostra identitat per tenir aquella imatge amb la qual ens identifiquem? Què hi ha realment de nosaltres en aquesta carn, sovint encotillada i continguda? Contenció planteja un emmirallament d'aquells gestos que a l'ombra de cap mirada portem a terme per situar-nos en l'arena social. Rituals encarnats i tant integrats que considerem part de la nostra identitat... ho són realment? 

L'acció permetrà mostrar la dificultat, esforç físic i l'esgotament en intentar assolir una imatge idealitzada sovint irrealitzable. Per saber més de l'Exposició "L'altre ubic. Migracions del cos fragmentat" 

Dimarts 7 de març

17 h. Sala Carquefou, l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella.

Gent Gran. Xerrada Salut Sexual Femenina. 

Vivim en una societat que ignora i fins i tot, reprova, la faceta sexual de la gent gran. Els desitjos, els sentiments i les activitats sexuals són presents al llarg de tota la vida. Tenir cura de la nostra salut sexual afavoreix que tinguem una millor qualitat de vida. Durant la xerrada podrem compartir experiències i consells sobre higiene íntima, musculatura pèlvica, salut i desig sexual. Un espai adreçat a dones majors de 60 anys amb ganes de cuidar-se aprenent. 

 Inscripcions en aquest FORMULARI

Dimecres 8 de març

12 h Plaça de l'Ajuntament

Acte institucional i activitats de les entitats. Associació Dones Montserrat Roig i Dones Solidàries

Dijous 9 de març

19 h. Golfes Can Lleonart

Tertúlia. Atreveix-te a fer les coses a la teva manera. Un al·legat a favor del lideratge en femení de Iolanda Batallé, escriptora, editora i gestora. 

En el seu llibre, Iolanda Batallé desplega un relat íntim i vivencial que va més enllà d'un manual sobre lideratge. És un al·legat personal i alliberador, emotiu, directe i lúcid que, amb coratge, ens convida a viure, a fer i a dirigir lluny de l'autoritarisme imposat, amb la premissa de l'autoconeixement com a base d'una gestió empàtica, eficaç i feliç.

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Dimecres 15 de març

17 a 19 h. Plaça de l'Ajuntament d'Alella

Santa Madrona. Celebrem la festivitat amb un conjunt d'activitats que tenen com a objectiu donar visibilitat la patrona d'Alella i a totes les dones  que participen activament en diferents àmbits de la cultura popular local. 

19.30 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Una dona, de Sibilla Aleramo. En el marc del Cicle de les Lectures italianes: sis escriptores del segle XX dirigit per Fina Llorca Antolín. Cinc sessions, de febrer a juliol, dedicades a descobrir cinc novel·les de cinc narradores italianes destacades del segle XX: Sibilla Aleramo, Goliarda Sapienza, Natalia Ginzburg, Dacia Maraini i Michela Murgia. Més informació

 

Dissabte 18 de març

19 h. Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella 

Píndoles pel 8M. Diferents propostes escèniques breus amb temàtiques relacionades amb les dones pensades especialment pel públic jove:

  • Big bang. Comèdia explosiva que tracta els mites de l'amor romàntic, els rols de gènere i les relacions de parella.
  • Homenatge. A tantes joves, ara ja majors, que sacrificaren el seu gaudi per tota una vida cuidant als del seu voltant.
  • We Would Prefer Not To. Peça de teatre físic que ens presenta les ferides, vicis i addiccions de dues dones i les seves relacions.

Venda entrades en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina