Portada|Gent Gran|Programa d'activitats del programa La Primavera de la Gent 6.0
 
Versió per imprimir
Programa d'activitats del programa La Primavera de la Gent 6.0

Gent Gran 6.0 Primavera 2024

Gent Gran 6.0 Primavera 2024

Fitxer: Fulleto_Gent_Gran_PRIMAVERA_2024_digital.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 573.2 kB

Des de la regidoria de Gent Gran posem a disposició de la ciutadania un programa d'activitats trimestral dirigit a persones a partir de 60 anys que tenen interès per tenir un envelliment actiu i saludable.

A la programació de la Gent 6.0 hi trobareu activitats per promoure l'envelliment actiu d'una manera cultural, saludable i activa amb vosaltres i amb el vostre entorn per alimentar el cos i la ment.

L'envelliment actiu ajuda a les persones més grans de 60 anys a conduir la seva vida quotidiana aprofitant al màxim les oportunitats que tenen a l'abast d'acord amb les seves necessitats, capacitats i aspiracions. D'una banda, es tracta de mantenir l'activitat personal, entesa com la participació en els àmbits familiars, comunitaris i socials, així com el desenvolupament de tasques físiques i mentals. D'altra banda, inclou la prevenció amb la finalitat d'endarrerir l'aparició i el desenvolupament de les malalties i les discapacitats.

La inscripció a cadascuna de les activitats és gratuïta i es realitzarà segons el formulari que trobareu per a cadascuna de les activitats. Les places són limitades, si s'exhaureixen les places es realitzarà sorteig amb totes les persones inscrites a l'activitat. 

Per qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb alella.gentgran@alella.cat o a 935404024

ACTIVITATS  ABRIL-JUNY

Caminem i fem salut

Sessions adreçades a aquelles persones que vulguin adquirir o mantenir un hàbit regular de caminar. Estan orientades a ser un primer pas per posar-se en forma i establir una rutina de realització d'activitat física.
Tenen una durada aproximada d'1 h i mitja a 2 h i es porten a terme utilitzant com a base les diferents Rutes Saludables del municipi.

Activitat conduïda pel personal tècnic de la Regidoria d'Esports.

Dia: dimarts, 9 i 30 d'abril, 14 i 28 de maig i 11 de juny

Hora: 9.30 h

Lloc: Pavelló Esportiu Abelardo Vera

Marxa nòrdica

Sessions adreçades a aquelles persones que ja tinguin hàbit de caminar de manera regular i vulguin aprendre o practicar la tècnica de la Marxa Nòrdica.

Tenen una durada aproximada de 2 a 3 h i es porten a terme seguint diferents itineraris que poden combinar medi natural i trama urbana i interurbana.

Activitat conduïda pel personal tècnic de la Regidoria d'Esports.

Dia: dimarts, 2 i 16 d'abril, 7 i 21 de maig i 4 de juny

Hora: 9.30 h

LLoc: Pavelló Esportiu Abelardo Vera

Emocions, sentiments i la seva gestió

El punt de partida per començar a gaudir de la teva vida amb més llibertat i plenitud. Aquest és un curs teòric i pràctic amb dinàmiques i exercicis per ajudar-nos a reconèixer i expressar les emocions de manera espontània i a redescobrir les eines que tenim al nostre abast per gestionar les emocions i l'estrès i resoldre els conflictes del nostre dia a dia de manera assertiva.

Dia: dimecres, 10 i 24 d'abril, 8 i 29 de maig, 12 i 26 de juny

Hora: d'11 a 12.30 h

Lloc: Les Golfes de Can Lleonart

 ACTIVITATS ABRIL

Cinefòrum- El viatge a París de la senyora Harris

Al Londres de la postguerra de la II Guerra Mundial, Ada Harris es guanya la vida netejant cases. S'ha sentit molt sola des que el seu marit, Eddie, va desaparèixer en combat, però no és d'aquelles persones que s'obsessionen amb les desgràcies o es queixen de les circumstàncies. Tot i això, quan la pragmàtica Ada descobreix un meravellós i increïble vestit de Christian Dior penjat al dormitori d'una de les seves clientes adinerades, se sorprèn en sentir una punxada de desig. Posseir una cosa tan etèria, tan bonica, una autèntica obra d'art, això sí que pot canviar la vida d'algú.

Posteriorment, es comentarà aspectes de gran interès relacionats amb l'obra, amb l'objectiu de promoure el debat i l'intercanvi d'opinions.

Dia: dijous 11 d'abril

Hora: 16 h

Lloc: Can Gaza

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Taller de fotografia amb el mòbil

Si t'agradaria fer millors fotos amb el mòbil per capturar els diferents moments de la teva vida: paisatges, trobades amb amics i familiars, viatges i d'altres moments únics. Aquest taller pràctic et donarà les claus per fer unes excel·lents fotografies.

Dia: dimarts 16 d'abril

Hora: 17 h

Lloc: Can Gaza

Inscripcions en aquest FORMULARI 

ACTIVITATS  MAIG

Alimentació, dietes adaptades i activitats per a un envelliment saludable 

Una xerrada per refrescar les bases de l'alimentació i la importància de mantenir uns hàbits saludables. A través de dinàmiques i jocs elaborarem diferents opcions d’àpats equilibrats, farem un repàs d'algunes de les patologies associades als aliments i com podem prevenir-les o disminuir el risc de patir-les. Abans d'acabar, i per obrir la gana, parlarem de la importància de mantenir una vida activa i posarem en pràctica alguns exercicis. En acabar, prepararem i tastarem un berenar saludable.

Dia: dimecres 8 de maig

Hora: de 17 a 18.30 h

Lloc: Can Gaza

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Seguretat a la xarxa

La Unitat Cibercrim Mossos d'Esquadra - Regió Policial MetropolitanavNord ens explicarà les funcions bàsiques de protecció i privacitat, com fer compres segures per internet, quines són les estafes digitals més recurrents i com podem evitar-les i com navegar per les xarxes socials amb tota tranquil·litat.

Dia: divendres 10 de maig

Hora: d'11 a 12.30 h

Lloc: Sala Carquefou Espai d'Arts Escèniques

Inscripcions en aquest FORMULARI 

16a Festa de la Gent Gran

82è dinar d'Homenatge a la Vellesa
Enguany la festa es desenvoluparà entre el 21 i el 26 de maig. Properament es farà públic el programa d'activitats.

Dates: entre el 21 i el 26 de maig

Més informació: alella.cat/festagentgran

ACTIVITATS  JUNY

Visitem la Cella Vinària

Visitarem el jaciment, contemplarem les majors premses romanes reconstruïdes d'Europa i coneixerem la història de la cultura i l'elaboració del vi dels avantpassats de la zona. En finalitzar farem un tast de vins de la DO Alella.

Dia: divendres 7 de juny

Hora: 10 h

Lloc de trobada: Carrer d'Ernest Lluch, 40 (Teià)

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Fogons d'Alella- Cuina d'Estiu

Amb l'arribada de l'estiu volem que gaudeixis d'una varietat de receptes fresques elaborades amb productes de temporada i de proximitat. Taller de cuina impartit per les alellenques Montxu Garcia i Mercè Pedemonte.

Dia: dimecres 19 de juny

Hora: 17 h

Lloc: Can Gaza

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Visita a la planta de reciclatge del tèxtil

AJORNADA.

Sortida en autocar i visita guiada a la planta de la Fundació Formació i Treball que gestiona els contenidors de tèxtil d'Alella. Programa “Mou-te pels residus”.

Dia: divendres 14 de juny

Hora: 10.15 h

Lloc de trobada: Parada de Bus de Can Lleonart

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Parlem de la malaltia i la mort mentre fem un cafè

El Death Café és una iniciativa estesa arreu del món, fundada per Jon Underwood i basada en la tasca de Bernard Crettaz, que ofereix un espai segur i acollidor per parlar sobre la mort de manera oberta i sense prejudicis. És una oportunitat per reduir l'ansietat que envolta la malaltia i mort, promoure la pau interior i una major apreciació per la vida.

Dia: dimarts 25 de juny

Hora: 18.30 h

Lloc: Can Gaza

Inscripcions en aquest FORMULARI 

 

(*) Tallers per a socis i sòcies de l'Associació de Gent Gran d'Alella Can Gaza 

Per a qualsevol dubte podeu contactar al 935400521

 

Calendari Can Gaza tardor 2023

 INFORMACIÓ i INSCRIPCIONS

Teniu a les vostres mans la programació “La Tardor de la Gent 6.0”, una programació que permet promoure l'envelliment actiu d'una manera cultural, saludable i educativa amb la ciutadania d'Alella i el seu entorn permetent així el creixement de la bona relació entre el cos i la ment.

L'envelliment actiu ajuda a les persones a conduir la seva vida quotidiana aprofitant al màxim les oportunitats que tenen a l'abast d'acord amb les seves necessitats, capacitats i aspiracions. D'una banda, es tracta de mantenir l'activitat personal, entesa com la participació en els àmbits familiars, comunitaris i socials, així com el desenvolupament de tasques físiques i mentals. D'altra banda, inclou la prevenció amb la finalitat d'endarrerir l'aparició i el desenvolupament de les malalties i les discapacitats.

La inscripció a les activitats es realitzarà a través del formulari. Les places són limitades.

Per qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb  alella.gentgran@alella.cat o a 935404024

 

ALTRES INFORMACIONS D'INTERÈS

Servei de transport a demanda

Servei públic amb l'objectiu de facilitar la mobilitat i l'accessibilitat als serveis bàsics des de tots els veïnats del municipi adreçat a les persones empadronades a Alella, amb ús il·limitat per a majors de 65 anys i persones amb discapacitat física o sensorial. Des del 4 de setembre de 2023 el servei de taxi a demanda s'estén fins al CAP del Masnou. El servei es desenvolupa de dilluns a divendres, no festius, de 9 a 20 h. El preu és de 2 euros per un trajecte. Cal efectuar la reserva amb antelació trucant al telèfon 900 69 65 66, de dilluns a divendres (no festius), de 8 a 16 h. Per a més informació https://alella.cat/transportademanda.

Projecte Radars: fem poble 

El Projecte Radars impulsat per l'Ajuntament d'Alella vol enfortir la xarxa comunitària i participativa del poble, dins el marc del projecte municipal “Alella, poble cuidador”, posant el focus en aquesta ocasió en  les persones grans d'Alella.

Radars són els veïns i veïnes del poble, els comerços, les farmàcies, associacions i un equip format per persones voluntàries del municipi, que fan de “radar” allà on van. Amb una mirada sensible i respectuosa paren atenció a la dinàmica diària de la gent gran del seu entorn i si detecten algun canvi important informen la tècnica de Radars per a intervenir de la millor manera en cada cas.

Radars està dirigit a què les persones més grans de 70 anys que viuen al seu domicili -soles o acompanyades d'altra persona més gran de 65 anys- puguin romandre a casa seva amb seguretat i amb la complicitat del seu entorn. A més, es pretenen crear nous lligams i vincles comunitaris a través de la participació activa de la Gent Gran en el teixit social del poble.

Si voleu formar part de la xarxa Radars, saber com fer de radar i contribuir a pal·liar els efectes de la soledat no volguda de la Gent Gran o rebre més informació, us podeu posar en contacte  amb alella.radars@alella.cat

Àpats en companyia

El servei d’àpats en companyia té com a principal objectiu facilitar un lloc de trobada entre les persones grans del municipi, en un entorn agradable, obert i acollidor. Està ubicat a l'espai social de la gent gran de Can Gaza.  

S'adreça a totes les persones empadronades a Alella majors de 65 anys. 

Per gaudir d'aquest servei pots trucar al telèfon 93 540 63 07 el dia abans per reservar la plaça. El dinar té un cost de 7 euros i si s'hi vol anar de manera periòdica, des de Serveis Socials es farà una valoració de la situació personal per determinar el preu.

Bonificacions de targetes transport

A l’ l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament podeu adquirir la T-10 Social amb tarifa reduïda per a majors de 65 anys amb un import de 6'80 € per 10 viatges. Únicament a les línies de transport urbà del municipi: Alella Exprés i Alella Circumval·lació. El pagament s'haurà de realitzar amb targeta bancària.

Bonificacions Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Podeu consultar el programa de L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella i comprar les vostres entrades amb bonificació per a persones més grans de 65 anys a https://alella.koobin.cat

Bonificacions al Complex Esportiu d'Alella

Descompte en la quota d'inscripció per a persones empadronades a Alella i mensual per a persones més grans de 60 anys o pensionistes.

Rutes Saludables d'Alella

Projecte format per 3 rutes urbanes de diferents distàncies: verda (3,5 km), taronja (6 km) i vermella (8 km) que té per objectiu facilitar la pràctica física i esportiva i el foment d'estils de vida saludables.

Les rutes estan senyalitzades i  al llarg dels recorreguts trobareu Espais Actius que disposen d'elements bio saludables per realitzar exercicis complementaris.

 

Pujar al principi de la pàgina