Notícies
Publicat el 9 de novembre de 202009.11.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
En guàrdia contra la pandèmia de la violència masclista
25N 2020

Les violències masclistes també són una pandèmia, una xacra social a eliminar que s'estén arreu del món i en tots els àmbits socioeconòmics.

Tant l'Ajuntament com diverses entitats del municipi estan fermament decidides a lluitar per la seva erradicació. Amb aquesta intenció s'organitzen les jornades de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

L'objectiu és posar més èmfasis en una lluita que cal mantenir al llarg de tot l'any.

Tot i que la crisi sanitària i les mesures per frenar-la obliguen a buscar formats i llocs de trobada diferents, l'Ajuntament no faltarà enguany, com cada any, a la cita amb el 25N en un moment que es fa especialment necessari perquè la situació de confinament per la crisi sanitària ha agreujat aquestes situacions a les llars.

El programa d'activitats s'ha preparat conjuntament per l'Ajuntament i l'Associació de Dones Montserrat Roig, l'Associació Dones Solidàries i el col·lectiu Tribu Feminista, adaptat a les restriccions derivades de l'alerta sanitària. Així, s'han reduït les activitats presencials i s'han introduït propostes més virtuals que busquen la implicació de la ciutadania a través de les xarxes i els recursos digitals.

En aquest sentit, i com a novetat, es posa en marxa la campanya "Denunciem la violència masclista. T'hi sumes?", una iniciativa de recollida de material audiovisual i de missatges breus en la què tothom qui vulgui pot participar enviant un vídeo, una fotografia o un text breu que faci referència a una situació de violència masclista fins al 30 de novembre. Sumar-s'hi és molt fàcil perquè només cal enviar el material al whatsapp de la regidoria d'Equitat  626173578. Tots els missatges que es rebin es recolliran en un vídeo que es podrà veure a través dels diferents canals de comunicació de l'Ajuntament.  A més d'enviar la seva aportació al whatsapp, qui vulgui també pot fer públic el seu missatge de denuncia a través de les xarxes social posant l'etiqueta #25NAlella. 

A tot l'Estat, des de 2003 han mort asessinades 1.071 dones víctimes de la violència masclista, 38 d'elles al llarg de l'any 2020.  Podeu accedir a les dades de violència masclista des d'aquest enllaç

Informació sobre recomanacions i recursos disponible a Catalunya en aquest enllaç

Dilluns 16 de novembre

19 hores. "Dona i poder". Tertúlia-Col·loqui amb Jenn Diaz 

PODEU RECUPERAR VEURE AQUÍ LA TERTÚLIA

×  
Tertúlia- col·loqui "Dona i poder", amb Jenn Díaz #25NAlellaTertúlia- col·loqui "Dona i poder", amb Jenn Díaz #25NAlella

Jenn Diaz. Va estudiar filologia hispànica i treballa com a traductora i redactora, a més de novel·lista. Va publicar la primera novel·la als 22 anys, amb influències d'Ana María Matute, Carmen Martín Gaite, Miguel Delibes, José Donoso o García Márquez. L'obra va ser traduïda a l'italià per Edizioni La Linea. Col·labora en les publicacions culturals Catorze i Jot Down, al blog «Mujeres» d'El País i té una columna mensual a El Periódico.

A més, ha publicat El duelo y la fiesta (Principal de los Libros, 2012), Mujer sin hijo (Jot Down Books, 2013), Es un decir (Lumen, 2014) i Mare i Filla (Amsterdam Ara, 2015), el seu debut en llengua catalana. Els seus relats han aparegut a Última Temporada. Nuevos narradores españoles 1980-1989 (Lengua de Trapo, 2013) i a l'antologia Bajo treinta (Salto de Página, 2013).

Actualment és diputada per ERC al Parlament de Catalunya. Al 2019 va fer públic que havia patit violència de gènere.

Dimarts 24 de novembre

 ACTIVITAT AJORNADA. PROPERAMENT S'INFORMARÀ DE LA NOVA DATA 

20 hores.  Espai d'Arts Escèniques. Projecció de pel·lícula 'La Boda de Rosa'

La boda de Rosa

Dimecres 25 de novembre

19 hores. Plaça de l'Ajuntament: acte institucional

  • Lectura del manifest institucional i parlaments.
  • Accions a càrrec de l'Associació de Dones Solidàries, Associació de Dones d'Alella Montserrat Roig i Col·lectiu Tribu Feminista.
  • Espectacle a càrrec de les alumnes de l'Escola de Dansa d'Alella.
  • Espectacle Sisterhood a càrrec de Txell Sota i Sílvia Bel.

Dijous 3 de desembre

  20h Espai d'Arts Escèniques: projecció i col·loqui del documental 'Les Resilients' 20h Espai d'Arts Escèniques: projecció i col·loqui del documental Les Resilients.  Cal fer inscripció prèvia en aquest enllaç

 

25N 2020

 

 

Pujar al principi de la pàgina