Portada|Equitat de gènere|8 de Març - Dia Internacional de les Dones
 
Versió per imprimir
8 de Març - Dia Internacional de les Dones

L'any 1977 les Nacions Unides van declarar el dia 8 de març com a Dia Internacional de les Dones. L'Ajuntament organitza diverses activitats per commemorar aquesta diada per tal de posar en valor el paper de les dones a la societat així com reflexionar sobre les desigualtats entre dones i homes. D'aquesta manera, es pretén sensibilitzar la població per avançar cap una ciutat més igualitària i justa per a tothom.

El programa del 8 de març inclou cada any activitats organitzades des de diferents àrees de l'Ajuntament així com per part de les entitats. Com a acte central, representants de les entitats de dones i del consistori llegeixen el manifest institucional.

Enguany les activitats s'adequaran als requeriments sanitaris per la pandèmia de Covid-19

Programa 8 de Març

 JORNADES 8M – DIA INTERNACIONAL DE LES DONES – 2021

Us animem a decorar els vostres balcons i finestres amb motius de commemoració del Dia Internacional de les Dones #8MAlella #DiaDonesAlella 

  • Dimarts 23 de febrer

19h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Cinema. Projecció de La boda de Rosa,  d'Icíar Bollaín.

A punt de fer-ne 45, la Rosa s'adona que ha viscut sempre per als altres i decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans, vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa. Aviat descobrirà que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i això de canviar de vida no és tan senzill si no està en el guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hagi fet mai.

Venda d'entrades en línia: www.alella.koobin.ca

  • Divendres 26 de febrer

19h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella 

Dansa. Likes, amb Núria Guiu

Tinc un milió de likes... Me'n dones un altre? I un altre? I un altre? Els likes són una moneda molt preuada en el món digital. Però què passa quan el que estem mostrant a les xarxes és el nostre propi cos? L'hem convertit en una mercaderia? I quines concessions estem fent per aconseguir agradar? I quina és la satisfacció que ens reporta aquest like?

Núria Guiu elabora un discurs sobre el valor social d'un like en les nostres societats digitals. Amb una mirada astuta, sentit de l'humor i un cos eficaçment entrenat, Guiu exposa dues tendències esteses a les xarxes socials: el cover dance i els vídeos de ioga. A través d'aquestes pràctiques és capaç de transitar d'allò pop a allò sagrat i de construir, mitjançant el moviment, una imatge de la nostra societat sobre la presència del cos en l'era digital.

Post-funció: Col·loqui postfunció amb els integrants de la companyia per intercanviar impressions sobre l'espectacle

Direcció, coreografia i dansa: Núria Guiu

Recomanat a partir de 12 anys.

Venda d'entrades en línia: www.alella.koobin.cat

  • Dissabte 27 de febrer

20h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Dansa. Spiritual boyfriends, amb Núria Guiu

Spiritual Boyfriends és un solo/performance que indaga en torn a la relació cos-poder. L'espiritualitat i en específic la pràctica del ioga és el marc contextual que utilitza la perfomance per a qüestionar polítiques de poder i control, entenent aquest no solament com una força externa imposada als cossos sinó sobretot com una força que sovint l'individu s'imposa a si mateix a través d'una autodisciplina. Cos, poder, eròtica, desig. Paraules que regeixen tant les macroestructures socials i culturals que ens governen com les microestructures formades pels hàbits del nostre dia a dia. Dues dimensions que, a més a més, cada cop estan més enredades pel món digital, un món on els conceptes control i llibertat també xoquen sovint. Guiu es pregunta: “Quin paper juga Internet en relació a allò diví, a la immaterialitat, a l'amor, al poder, a les polítiques neoliberals i les seves tècniques de control social i vigilància?”.

Direcció i performer: Núria Guiu

Venda d'entrades en línia: www.alella.koobin.cat

  • Dimecres 3 de març

19h a l'instagram @alellajove

Tertúlia. Ecofeminisme: per construir un món més just i igualitari

Què és l'ecofeminisme i com pot transformar la nostra manera de viure i relacionar-nos? La proposta de posar vida al centre, en què consisteix i quins canvis proposa del model actual. A través d'aquesta trobada amb Marta Pascual Rodríguez coneixerem l'aposta de l'ecofeminisme, quina és la seva aportació teòrica i com contribuir a construir un món més just i igualitari. Activitat inclosa dins dels actes del 8 de Març.

Dinamitzat per Marta Pascual Rodríguez d'Ecologistes en Acció.

  • Diumenge 7 de març

10h Plaça de l'Ajuntament 

Taller de decoració de balcons organitzat pel col·lectiu Tribu Feminista d'Alella.

  • Dilluns 8 de març

VAGA FEMINISTA

12h Plaça de l'ajuntament

Acte institucional i activitats de les entitats Associació de Dones Montserrat Roig d'Alella i el col·lectiu Tribu Feminista

Repartiment de lliris de l'Associació Dones Solidàries 

  • Dijous 11 de març

19h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Tertúlia. Els dilluns ens estimaran, amb Najat el Hacmi.

Aquest és el títol de la novel·la amb que la reconeguda escriptora ha guanyat la darrera edició del Premi Nadal i on, sempre des de la reflexió compromesa i feminista, segueix tractant temes com la Identitat, la religió i les dones, tots ells presents en les seves habituals col·laboracions en premsa o al recentment publicat assaig, Sempre han parlat per nosaltres (2019). Una xerrada que va més enllà de l'argument de la novel·la per entrar a valorar i reflexionar sobre la migració i com les noves generacions de dones que ja han nascut aquí, s'han d'afrontar tant en l'àmbit domèstic i al carrer, amb la precarietat laboral i els estereotips.

  • Dissabte 20 de març

 10h  Espai Jove

Taller de confecció de compreses de tela

Deixa els tabús a casa i vine a l'espai jove per saber molt més sobre les compreses de tela i els seus usos. Durant el taller es convidarà al debat sobre el seu ús i beneficis, així com d'altres recursos sostenibles per la menstruació. Podràs marxar amb una compresa feta per tu, i els coneixements per fer-ne més.

Dinamitzat per Divina Menstruación.

  • Dijous 25 de març

19h  Sala Carquefou Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella. INSCRIPCIONS EN AQUEST FORMULARI

Tertúlia. La cara oculta de la prostitució, desmuntant mites, amb Mar Galceran, coordinadora del Lloc de la Dona. 

Galceran és doctora en pedagogia i des de fa 5 anys treballa al barri del Raval de Barcelona amb dones en situació de prostitució. Amb ella desgranarem el fenomen i els contextos de la prostitució, causes, factors que intervenen, estigmes i estereotips. Què en sabem realment de la prostitució?

Pujar al principi de la pàgina