Portada|Equitat de gènere|Alella commemora el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal
 
Versió per imprimir
Alella commemora el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal
Dol perinatal

L'Ajuntament d'Alella s'afegeix enguany, per tercer any consecutiu, als actes del Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal, amb el qual es vol recordar les criatures que han mort abans del seu naixement o en el moment de néixer i donar suport a les famílies que han patit aquesta pèrdua. L'activitat es farà dimarts 17 d'octubre a les 19 h a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Serà una sessió especial de l'hora del conte amb el títol La màgia de Jan, a càrrec d'Imma Reverté, autora del conte.

L'obra narra, des de la visió del mateix Jan, l'experiència personal de l'autora, acompanyada de les il·lustracions de la seva amiga Maria Valls. Amb aquesta obra, l'autora vol sensibilitzar la població sobre el dol que pateix una mare i els familiars en perdre un bebè en època gestacional i reivindicar el tabú que existeix en parlar d'aquests temes que tant afecten les persones.

El Ple de l'Ajuntament celebrat el 30 de setembre de 2021 va aprovar una declaració institucional de suport i reconeixement a les famílies que pateixen el dol perinatal, gestacional i neonatal. La declaració va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals. 

El 16 d'octubre de 2021 es va fer la primera commemoració institucional amb la inauguració d'una escultura obra de l'alellenca Fili Plaza al cementeri d'Alella. 

×  
Alella commemora el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal Alella commemora el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal

Podeu accedir a la guia d'acompanyament al dol perinatal. 

Guia acompanyament dol perinatal

Guia acompanyament dol perinatal

Fitxer: dol_perinatal_cat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 44
Mida: 1.06 MB

Pujar al principi de la pàgina