Notícies
Publicat el 3 de maig de 202403.05.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Més de 150 persones participen en l'enquesta sobre la cultura a Alella
Infografia enquesta PAC

Un total de 153 persones han respost la consulta ciutadana que es va portar a terme entre febrer i març en el marc de l'elaboració del Pla d'Acció Cultural (PAC), l'instrument que ha de guiar la planificació de les polítiques municipal de cultura fins a l'any 2030. El perfil majoritari de les persones que han respost és una dona de 30 a 49 anys, resident als barris urbans d'Alella i amb estudis universitaris. Gairebé la meitat formen part d'entitats. 

A la consulta es dona un gran valor a la cultura per a la qualitat de vida (8 sobre 10). Les persones consultades participen a parts iguals en les activitats festives i en la programació cultural, al voltant del 40%, i, majoritàriament entenen la cultura com a una activitat per experimentar i ampliar coneixements, un espai de gaudi personal i una manera desenvolupar l'esperit crític. El nivell de coneixement de l'oferta cultural és de 6,7 sobre 10 i els canals més utilitzats per accedir a la informació són els mitjans municipals, digitals (web i xarxes socials, Full Setmanal...) i en paper (El Full, cartells...) i el boca-orella.

L'Espai d'Arts Escèniques, Can Lleonart i la Biblioteca són utilitzats de forma habitual per més del 60% de les persones consultades, mentre que Can Manyé té un ús més puntual, tot i ser molt conegut per la població. La resta d'equipaments són poc utilitzats i desconeguts per tractar-se d'espais amb usos dirigits a col·lectius específics (Can Gaza o l’Àgora) o per no disposar d'una programació estable (Can Magarola o CEA Vallmora). 

Les valoracions de l'oferta cultural  se situen entre el 6 i 7 sobre 10, sent les millor valorades la qualitat de l'oferta i la diversitat de disciplines, i les menys, la quantitat, la interculturalitat i la perspectiva de gènere en les activitats. El 17% creuen que falten propostes culturals, principalment musicals i infantils. 

Es valora al voltant del 6 sobre 10 les dinàmiques culturals i el suport municipal a la cultura, sent la complementarietat de programacions municipal i d'entitats l'aspecte millor valorat i la promoció de la creació artística, el que menys. 

D'altra banda, 25 persones han respost a la crida al món cultural alellenc, la majoria artistes, seguit de professionals del sector cultural, amateurs i persones interessades. L'Ajuntament ja hi ha contactat per participar més directament en el procés d'elaboració del PAC. 

Pujar al principi de la pàgina