X
Emergència sequera
Notícies
Publicat el 9 de maig de 202209.05.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Quinze anys d'Espais de Poesia
Espais de Poesia

Alella torna a convertir-se aquest mes de maig en epicentre de la creació poètica amb Espais de Poesia. La proposta artística i cultural referma la seva consolidació en aquesta 15a edició, com un espai de referència i altaveu per als poetes d'arreu del territori. 

Espais de Poesia arrenca amb l'exposició “Spectrum”, de Marta Bisbal Torres. A partir de la creació d'un arxiu de fotografies vernaculars, la mostra pretén recuperar la memòria de les imatges i contribuir a un joc casual i il·lusori de transformacions, també de lectures gràcies a la col·laboració dels poetes Vicenç Altaió, Anna Gual, Joan Navarro, Chantal Poch, Gabriel Ventura i Ester Xargay, que a més de participar en l'exposició oferiran el recital d'obertura.

El gruix del programa es desenvolupa del 20 al 29 de maig, però les activitats s'estendran d'abril a juliol. Són propostes pensades per acostar la poesia a tota la població, a través de llenguatges artístics diversos, des de llocs singulars i amb activitats sorprenents, combinant veus conegudes amb veus emergents i alhora apostant pels vincles vers el territori i la seva riquesa literària. Així mateix, es potencia el vessant educatiu a les escoles i a l'Institut, que se suma a experiències participatives o tallers oberts.

El concert de Tarta Relena o Raquel Herreros, les ubicacions d'Alta Alella o Bouquet d'Alella, la instal·lació de Marga Socias a la Plaça de l'Ajuntament, el dinar-ritual de celebració amb Marc Sempere-Moya, la tercera fira d'editorials amb homenatge a Maria Oleart, els tallers amb Josep Pedrals o Jordi Boldú, a més del recital a Cal Marquès amb Anna Aguilar-Amat, Joana Bel, Àngels Moreno, Raquel Santanera Vila i Marta Darder, en són només alguns exemples. 

Amb seu a Can Manyé, el festival continua establint col·laboracions amb altres equipaments municipals, la Comissió de Cooperació Internacional i les regidories d'Equitat, Joventut i Educació, així com, per cinquè any consecutiu, amb el Poesia i + de la Fundació Palau. 

Aprofitant el quinzè aniversari, s'ha apostat per una renovació del programa, en format pòster-desplegable amb una imatge de l'exposició.

Més informació a www.alella.cat/espaispoesia.

Programa 15a edició Espais de Poesia. Alella, del 20 al 29 de maig de 2022

Programa 15a edició Espais de Poesia. Alella, del 20 al 29 de maig de 2022

Fitxer: ProgramaEspaisdePoesia2022.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 381.28 kB

Pujar al principi de la pàgina