Portada|Medi ambient|Mou-te pels residus, la nova reducció de la taxa de la brossa
 
Versió per imprimir
Mou-te pels residus, la nova reducció de la taxa de la brossa
Tríptic residus

Tríptic residus

Fitxer: Triptic_Residus_5.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 327.72 kB

L'Ajuntament, amb la voluntat de seguir incentivant bones conductes ambientals, promoure el reciclatge i impulsar la corresponsabilitat en matèria de residus entre la ciutadania, introdueix enguany canvis en un dels supòsits de reducció de la taxa de residus: es substitueix el lliurament de bosses compostables per la participació en alguna de les diverses activitats de sensibilització ambiental que es realitzaran durant tot l'any emmarcades sota el lema Mou-te pels residus.

El lliurament de bosses, que es va implantar l'any 2005 coincidint amb l'inici de la recollida de la fracció orgànica, es va fer en un moment en el qual no hi havia al mercat les bosses compostables necessàries per a separar aquesta fracció. Actualment, gràcies a la normativa de prohibició de bosses de plàstic que no siguin compostables, se'n poden aconseguir a molts establiments comercials i estan molt més a l'abast de la població que fa setze anys, per la qual cosa s'ha considerat adient d'introduir canvis a l'ordenança fiscal dels residus i deixar de repartir-ne i de bonificar-ne la recollida.

La nova campanya Mou-te pels residus, iniciada l'any 2021, pretén donar coneixements, eines i informació sobre bones pràctiques en matèria de residus, conèixer quines són les plantes de tractament i participar activament en la prevenció i en la reducció de residus en el nostre dia a dia. L'objectiu final, doncs, és promoure i impulsar canvis d'hàbits i impulsar la coresponsabilitat en matèria de residus entre la ciutadania. La participació en alguna de les activitats del Mou-te pels residus permetrà d'obtenir una reducció del 10% de la taxa de la brossa.

Les altres possibles reduccions de la taxa de la brossa es mantenen com fins ara: un 20% de reducció per formar part de la xarxa d'autocompostatge del municipi, un 10 o un 20% de reducció per haver fet de 6 a 9, o 10 o més aportacions a la deixalleria, respectivament, i una reducció de 16 euros en concepte de retorn de cànon per als habitatges que compleixin algun dels altres supòsits de reducció.

 Consulteu les diferents reduccions en l'import de la taxa que contempla l'Ajuntament d'Alella en aquest enllaç.

CALENDARI D'ACTIVITATS AMBIENTALS PER A L'ANY 2022

 L'Ajuntament ofereix els següents tipus reduïts aplicables a la tarifa:

Reducció del 10% a la tarifa dels habitatges que participin a una de les activitats de sensibilització ambiental que organitza l'Ajuntament vinculades a la bona gestió dels residus. 

Activitats prevista per a l'any 2022:  

Al llarg de l'any 2022 es realitzaran diverses xerrades sobre la gestió de residus a Alella: 

Xerrades i tallers 

 • Dimecres 19 de gener a les 19h (Virtual).  Xerrada. "Els residus municipals a Alella: estat de la qüestió". 

 • Dissabte 5 de febrer a les 11h. Xerrada. "Pautes per famílies amb infants que vulguin reduir els residus" a Can Lleonart.

 •  Dissabte 12 de març a les 11h. Taller de cuina d'aprofitament. Can Lleonart. 

 • Dimecres 27 d'abril a les 19h (Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella).  Xerrada. "Els residus municipals a Alella: estat de la qüestió". 

 • Dijous 16 de juny a les 19h (Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella).  Xerrada. " La problemàtica dels plàstics al medi ambient".

 • Dimarts 20 de setembre a les 19h. Xerrada. "La gestió de la matèria orgànica” .
 • Dissabte 26 de novembre. Taller de compostatge casolà.  [Setmana Europea de la Prevenció Residus]
 • Dimarts 13 de desembre a les 19h. Xerrada. "Els residus municipals a Alella: estat de la qüestió". FORMULARI 

Sortides 

 • Dilluns 7 de març a les 9.30h. Visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme (Mataró). Programa d'activitats l'Hivern de la Gent Gran 6.0.

 • Dissabte 14 de maig a les 10.30h. Visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme (Mataró). 

 • Dissabte 8 d'octubre. Sortida a la planta de digestió anaeròbia i compostatge de Granollers. ANUL·LADA 

 • Dimecres 23 de novembre a les 10.30h. Sortida a la planta de digestió anaeròbia i compostatge de Granollers. Per a gent gran. [Setmana Europa de la Prevenció Residus]

ALELLA REUTILITZA 

Coneix la nova plataforma creada per l'Ajuntament per facilitar la reutilització de voluminosos, mobles i petits electrodomèstics entre la ciutadania.

Pujar al principi de la pàgina